Dermatologi vsako leto opozarjajo, kako nevarno je sonce za kožo. Smo končno začeli poslušati njihova opozorila? Kaj opažate vi, ki živite na Obali?

Vsekakor smo ljudje bolj pozorni na poškodbe in nevarnosti, ki jih povzroča pretirano sončenje, kljub temu pa obožujemo poletne mesece, kopanje in morje. Torej je dobro najti kompromis. Mislim, da smo danes vsi kar dobro ozaveščeni, uporabljamo zaščitne kreme in se ne sončimo več ob enih popoldne.

Kreme so vedno naložba v našo lepoto, zato je kar dobro, da se v tiste male etikete in drobni tisk poglobimo.   

Ste vi od nekdaj skrbeli za zaščito kože ali ne? Plačujete morda za kake »grehe iz mladosti«?

Zaščito pred soncem sem vedno uporabljala, se je pa moja koža zelo spremenila po potovanjih v tropskih krajih. Florida je nedvomno naredila svoje. Včasih sem bila vedno bela, potem rdeča, in če nisem res pazila, sem postala kar vijolična in ni bilo prijetno. Opeklo me je sicer malokrat, a je bilo dovolj, da sem postala bolj pozorna. Zaradi dolgih poletij v tujini se je koža navadila in zdaj postanem prav hitro lepo zagorela, koža je trpežna, pazim le na sončne lise na obrazu, ker so zelo neprijetne in se jih težko znebim.


Kako skrbite za kožo poleti? Kaj je drugače kot pozimi?

Vse kreme so veliko lažje, tudi tiste proti gubam in za nego okoli oči. Prisegam na serume, ker jih imam raje, in sem načeloma vedno brez pudra. Pozimi se rada naličim, poleti ne, dodam le maskaro in to je to.

Ali kot ljubiteljica mode in lepote radi vsako leto preizkusite kako novo zaščitno kremo ali se držite preverjenih izdelkov?

Pri zaščitnih kremah sem pozorna na visok faktor in to, da so vodoodporne. Posebej kupim kremo za obraz, ker menim, da tista za telo ni primerna za vse. Kreme so vedno naložba v našo lepoto, zato je kar dobro, da se v tiste male etikete in drobni tisk poglobimo.

Kako poleti zaščitite kožo obraza?

Všeč so mi serumi z zaščito proti soncu, kot sem povedala, ličil ne uporabljam, jih niti ne potrebujem. Ker sem veliko na plaži, sem najraje povsem nenaličena.

Kateri kozmetični izdelki ne smejo manjkati v vaši toaletni torbici, ki jo vzamete na dopust?

Bleščilo za ustnice, maskara, kremi za telo in obraz, parfum, pincete, piling in lak za nohte v mlečni barvi.