Notranji ogenj šteje

Pravijo, da nas sij drugih ne bo ogrel, morda le za kratek čas osvetlil. In to je vse. Kot pišete, imate z možem lepo življenje, urejene razmere tako zasebno kot poslovno. Vse prav zares lepo teče. Sin se je odselil, odrasel in začel z gradnjo lastne družinske celice. Sami imate, kot je razbrati, skupaj z možem več kot uspešen posel. Zunanje oko torej opazi obilje in površni opazovalec verjetno ne uvidi, kje je težava.

Zapišete, da se sebi zdite nezanimivi. Vedno ste sledili možu, njegovim idejam in poslovnim ciljem. Oplajala sta se skupaj, torej ste tudi sami prispevali svoj delež v skupno realnost, od katere živite dobro. Morda ste podpornica in ne nujno kreator, skrbnica in ne ključni inovator? V podjetju so prav vse vloge potrebne in komplementarne. Zato se morate na tej točki potolažiti. Ocena lastnega doprinosa, brez realne izmere ciljev in rezultatov, ne more biti realna. Morda ste pretirano samokritični?

Po drugi strani pa prehajate v obdobje, ko se mladost poslavlja in jesen življenja odpira svoja vrata. In ko se nam približuje čas setve našega žetja, ima vsak človek nekje dvome in vprašanja. O sebi, svoji poti in vseh odločitvah, ki jih je sprejel. Morda podobno razmišlja tudi vaš mož, pa vam tega ne omeni. Če je celo življenje hodil ob vas, vas podpiral, zakaj bi na tej točki zrelega življenja obrnil smer in se kar odločil za mlajše ženske, ki so po vaši presoji bolj zanimive?

Svetovala bi vam, da se udeležite predavanj na temo samopodobe in obiščete svetovalca. Vaš odnos do sebe bo naprej pogojeval odnos moža do vas, in če boste v sebi notranje polni in srečni, se bo ta energija obilja presvetlila tudi vanj. Prav tako pa bo čutil vašo senzualnost, če jo boste gojili v sebi. Z iskanjem lepote drugje, v drugih mlajših ženskah in ne v vas, v vama, z lahkoto odpre vrata odnosom, ki jih ne želite.

Prav je, da si vzamete čas zase in si ne dovolite, da vas »starost« ustavlja. Še je čas, da se posvetite sebi in raziščete, kje je izvor vašega notranjega ognja in kaj vas zares navdaja s strastjo.