Ljubosumna sem na ženo moževega sodelavca

Po šestnajstih letih zakona me je strah, da je najin zakon ogrožen. Z možem sva se vedno dobro razumela. Imava dva odraščajoča otroka, oba sva zaposlena in z delom zadovoljna. Zadnja leta sta otroka samostojnejša in imava vse več časa zase. Včasih greva v gore, kolesariva, se druživa s prijatelji, greva v gledališče. Tudi v spolnosti še vedno uživava, seveda pa tako, kot je bilo na začetku, ni več. Če dobro razmislim, nimam vzroka za zaskrbljenost. A nekaj me vznemirja: žena moževega sodelavca je oseba, ki povzroča moj notranji nemir. V moževem podjetju organizirajo in spodbujajo druženje zaposlenih tudi v prostem času. Tako se tudi midva pogosteje druživa z njegovimi sodelavci in njihovimi ženami. Ženska, ki jo omenjam, je privlačna in samozavestna. Vede se tako, da zbuja pozornost moških. Opazila sem, da se tudi mojemu možu kar zasvetijo oči, če se pogovarja z njo. Ob njej se počutim kot siva miška in bojim se, da bo zapeljala mojega moža, čeprav vem, da me ni nikoli prevaral.

Meta

Čas je, da malo prevetrite odnos

Zelo dobro prepoznavate svoja občutja, tudi tista neprijetna. Z njimi se soočate in jih zmorete smiselno opredeliti. Razumem vaše občutke, vendar mislim, da je vaša zaskrbljenost pretirana. Ženska, ki jo omenjate, verjetno ni ne prva ne zadnja, ki je vašemu možu privlačna. Verjetno ste tudi vi, odkar ste poročeni, že srečali nekaj moških, ki so se vam zdeli privlačni, a vam ni padlo na misel, da bi se z njimi bolj zbližali.

Z različnimi ljudmi vstopamo v različne odnose. Odnosi, ki jih imamo s sodelavci in znanci, so ponavadi bolj površinski, kljub temu so lahko prijetni. Taki lahko ostanejo, čeprav so med njimi posamezniki, ki se nam zdijo zelo privlačni. Tisti, ki živijo v ljubečem partnerskem odnosu in je zvestoba zanje vrednota, bodo vedno postavili ustrezno mejo v odnosu do osebe, ki jim je privlačna in se tega tudi zavedajo. Verjetno tako ravna tudi vaš mož, saj pravite, da vas ni nikoli prevaral. Sodelavčeva žena se lahko še tako trudi, če ima vaš mož trdna stališča in je vajin odnos res tak, kot ga opisujete, vas ne bo prevaral.

Glede na vaše odzivanje v trenutni situaciji mislim, da ste zelo senzibilna oseba. Zaznali ste ogroženost za vajin odnos zaradi ženske, ki s svojim vedenjem in zunanjostjo pretirano poudarja svojo erotično privlačnost in tako preizkuša svojo žensko moč nad moškimi. To je njen način samopotrjevanja, v vlogi spolnega objekta moškega in nasprotno. V bistvu pa gre za zlorabo ženskosti. Pravite, da se počutite kot siva miška. Morda gre pri tem za to, da je odnos med vami in možem z leti postal preveč rutinski. Če se vam zdi, da ste zanj postali premalo opazni, da se sicer dobro ujemata, vendar vajino vedenje poteka po že dolgo ustaljenih tirnicah, je čas, da malo prevetrita odnos. Naj bo pobuda vaša. Pritegnite moževo pozornost. Izrazite svojo osebnost in ženskost in ob tem uživajte. Ne posnemajte ženske, o kateri pišete. Bodite vi. Zavedajte se, da ste svojemu možu privlačni v celoti z vso svojo osebnostjo, z dušo in telesom. Ne pozabite pa, da so moški vizualna spolna bitja. Malenkosti so tudi pomembne. Zagotovo bo njegov odziv pozitiven. Najslabše, kar bi v dani situaciji lahko storili, pa bi bilo, da bi postali do moža sumničavi in ljubosumni. Mnogo uspeha vama želim.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE