Premislite o posledicah svojih dejanj

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Žal se moram strinjati z vašo ljubico. Ste odrasla oseba, ki se je samostojno odločila, kako bo zapravila lasten denar. Kljub temu da ste poročeni in imate družino, ste se spustili v afero in nato ljubico še financirali.

Vsaka naša odločitev nosi posledice, nekatere so prijetne, druge malo manj. Zrele osebe so sposobne sprejeti odgovornost za svoja dejanja, a je iz vašega pisanja razvidno, da niste najbolje opremljeni za to. Pravzaprav že vaš skok čez plot nakazuje stopnjo nezrelosti. V aferi z ljubico ste uživali, dokler je zadovoljevala vaše potrebe, ko ni šlo več samo za užitek, pa vam odnos ni bil več pogodu, na koncu ste ji celo izstavili račun. Nezreli ljudje iščejo v življenju le užitke, zreli ljudje pa so pripravljeni v odnosih tudi potrpeti, saj vedo, da niso sami na svetu in da njihova dejanja vplivajo tudi na druge (denimo na vašo ženo in hčerko).

Morda je to, kar se vam je zgodilo, pravzaprav lekcija, da boste bolj premišljeni v svojih prihodnjih odločitvah. Vsekakor bi vam svetovala, da dobro premislite o tem, kaj imate in kaj hočete. Če vas je razhod z ljubico spametoval in ste spoznali, da vam družina še veliko pomeni, pustite prepire s to žensko in se osredotočite na odnos z ženo. Če mislite še naprej iskati zgolj užitke, pa vam zavoljo sreče vaše soproge priporočam, da ste iskreni z njo in ji dovolite, da se na podlagi vseh dejstev sama odloči, kako naprej, da je ne boste nekega dne prizadeli še huje.