Kostanjeva juha
Ste tudi vi ljubitelji kostanja? Privoščite si ga lahko še kako drugače kot pečenega ali kuhanega. Odličen je tudi v juhi, ki vas bo pogrela in pocrkljala.

Odpri galerijo
100 g čebule
2 žlici olivnega olja
600 ml zelenjavne juhe
500 g olupljenega kostanja (maronov)
150 g kisle smetane
sol
poper
majaron
Drobno narezano čebulo pražimo, da postekleni. Prelijemo z zelenjavno juho in zavremo. Dodamo kostanj in kuhamo približno 10 minut, da se zmehča. Pretlačimo, začinimo in obogatimo s smetano. Če nočemo izgubljati časa z mučnim lupljenjem, lahko uporabimo olupljen in že kuhan kostanj.
Drevesa in ljudje, Rudi Beiser, Mladinska knjiga Založba, september 2019
Drobno narezano čebulo pražimo, da postekleni. Prelijemo z zelenjavno juho in zavremo. Dodamo kostanj in kuhamo približno 10 minut, da se zmehča. Pretlačimo, začinimo in obogatimo s smetano. Če nočemo izgubljati časa z mučnim lupljenjem, lahko uporabimo olupljen in že kuhan kostanj.
Drevesa in ljudje, Rudi Beiser, Mladinska knjiga Založba, september 2019
Onaplus
Postanite naš naročnik, berite kakovostne vsebine z izključno avtorskimi članki. Prvih 14 dni je dostop brezplačen.