Princ Harry in Meghan sta danes presenetila javnost, ko sta z zasebnim letalom iz Kanade odletela v Kalifornijo. Odločitev, da zapustita trenutno prebivališče na Vancouvrovem otoku, sta sprejela tik preden ZDA zaradi novega koronavirusa zaprejo mejo s Kanado. Zakonca Sussex s provrojencem Archiejem očitno nočeta ostati povsem odrezana od družine in sta zato raje našla novo zatočišče v Los Angelesu, kjer biva tudi Meghanina mama Doria Ragland, ki ima tam svoj joga studio. 

Na britanskem dvoru je trenutno z novim koronavirusom okužen samo 71-letni prestolonaslednik princ Charles, s soprogo Camillo, ki še ni okužena pa sta v samoizolaciji na svojem domu na Škotskem. Princ je danes kot običajno delal iz svoje pisarne. V zadnjem dnevu pa je prejel številna sporočila z lepimi željami, poročajo tuje tiskovne agencije. 

Da bi pred virusom zaščitili kraljico Elizabeto II., se je monarhinja prejšnji teden preselila v rezidenco v Windsorju, kjer se ji je pridružil njen soprog, 98-letni princ Filip. Charles, ki naj bi imel trenutno le blage simptome virusa, pa je bil nazadnje v stiku s svojo materjo 12. marca. Na Otoku je okužen tudi britanski premier Boris Johnson. Kot je povedal njegov tiskovni predstavnik, ima blažje simptome in bo še naprej vodil odzivanje vlade na virus iz samoizolacije. 

Danes so sicer tudi javno oznanili, da bo Meghan pripovedovalka v naslednjem Disneyjevem dokumentarnem filmu Slon, ki bo njihovim gledalcem pretočnih vsebin na voljo že 3. aprila. To bo njena prva vloga, odkar sta s princem Harryjem napovedala, da se odrekata kraljevim dolžnostim, Meghan pa bo pripovedovala zgodbo družine slonov, ki potuje prek južnoafriške puščave Kalahari. 

Da bo Meghan glas posodila Disneyjevemu projektu se je šušljalo že pred meseci, Harryjeva soproga pa naj bi na sodelovanje pristala v zameno za dobrodelnost, Disney naj bi podprl organizacijo Elephants Without Borders (Sloni brez meja), ki se bori za ohranitev živali v divjini. Snemanje naj bi opravila že lani jeseni, preden sta si s Harryjem in Archijem vzela šesttedenski dopust v Ameriki in Kanadi čez božično-novoletne praznike, čemur je sledila prelomna odločitev, da zapuščata kraljevo družino in nameravata živeti samostojno ter sama služiti denarce.