Kaj vas najbolj očara?

Vselej me očarajo človeška srčnost in dobrota, pristna radost in dobronamernost. Ne želim zveneti klišejsko, a res tako čutim.

Če bi svojega sovoditelja Jožeta primerjali z vremenom ali celo pokrajino, kako bi ga opisali?

Izbrala bi Havaje ali Islandijo poleti. Iz njega namreč kot iz vulkanov ali slapov bruhajo kreativne ideje. In tako kot islandska pokrajina vedno znova preseneča. Če je dan slab, pa zna v njem narisati mavrico.

Česa o vas morda ne vemo?

Da znam voziti traktor. No, na večjega kot Toma Vinkoviča se še nisem opogumila skočiti, a saj je Tomo super. Za začetek …

Piko Nogavičko priporočam za pogum, za navihanost, razigranost in zato, da življenja ne bi jemali preresno.   

Kje je dom?

Eno najlepših misli o domu sem prebrala v romanu Vila Amalija Pascala Quignarda. In ker jo čutim kot globoko resnično in sama ne znam povedati lepše, kar citiram: »Dom je tam, kjer je tvojim napakam oproščeno in so tvoje šibkosti sprejete.«

Če bi si lahko izbrali supermoč, katera bi bila?

Kakšno zanimivo vprašanje! Recimo, da bi si želela znati kdaj poleteti kot ptica. Pa ne samo zaradi občutka lahkotnosti in svobode. Pridejo trenutki, ko si mislim, joj, če bi bila ptica, bi zdajle ...

Kdo je vaša opora, ko vam je hudo?

Blagoslovljena sem z nekaj zares dobrimi in srčnimi ljudmi okrog sebe. Nobena od oseb, ki so mi res blizu, pa ne bi bila vesela, če bi bila javno izpostavljena. Ravno nasprotno.

Najlepši spomin na otroštvo, ki sta ga doživeli s sestro?

Sva še iz časov, ko so obstajali kasete ter kasetofoni, in lahko rečem, da je sestrica zaslužna za začetek moje kariere. Skupaj sva snemali »radijsko oddajo«. Ta je vključevala vse: napovedi in glasbo, ki sva jo zapeli kar sami.Če bi imel dan tri ure več, bi …

Verjetno počela podobne stvari, kot jih počnem zdaj. Bi si pa z veseljem privoščila malo več »svete lenobe«, kot je počitek poimenoval pater Karel Gržan.

Katero knjigo bi morala prebrati vsaka ženska?

Joj, tako nerada delim nasvete, a ker je bil nedavno ravno Pikin festival v Velenju, sem se spomnila nanjo. Piko Nogavičko priporočam za pogum, za navihanost, razigranost in zato, da življenja ne bi jemali preresno.

Česa bi se lahko ženske naučile od moških?

Mislim, da bi bilo koristno znati po moško spustiti paro, potem iti na pivo ter naslednjega dne ne začenjati z včerajšnjimi črepinjami.