Dogovorila sva se, da se srečava v zelenem parku pred staro rumeno stavbo, ki ji na papirju rečemo tudi Center za mentalno zdravje Psihiatrične klinike v Ljubljani. Medtem ko sva s fotografom čakala nanj, se je pred stavbo pripeljalo policijsko vozilo. Iz njega je v spremstvu treh mož v modrem izstopil mlad fant. Bil je v duševni stiski, potreboval je pomoč. V časih, ko besedo kriza slišimo vsak dan večkrat, se stiska ljudi povečuje in izraža različno.  

Sodni izvedenci smo izpostavljeni nenehnemu žaljenju strank in njihovih zagovornikov. Grozijo nam tudi s smrtjo. Gre za zelo odgovorno delo, ker odločamo tudi o usodi otrok, in zahteva ogromno izkušenj in znanja za določene diagnostične ugotovitve. 

Kriza zaradi epidemije še traja. P...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!