Dogovorila sva se, da se srečava v zelenem parku pred staro rumeno stavbo, ki ji na papirju rečemo tudi Center za mentalno zdravje Psihiatrične klinike v Ljubljani. Medtem ko sva s fotografom čakala nanj, se je pred stavbo pripeljalo policijsko vozilo. Iz njega je v spremstvu treh mož v modrem izstopil mlad fant. Bil je v duševni stiski, potreboval je pomoč. V časih, ko besedo kriza slišimo vsak dan večkrat, se stiska ljudi povečuje in izraža različno.  

Sodni izvedenci smo izpostavljeni nenehnemu žaljenju strank in njihovih zagovornikov. Grozijo nam tudi s smrtjo. Gre za zelo odgovorno delo, ker odločamo tudi o usodi otrok, in zahteva ogromno izkušenj in znanja za določene diagnostične ugotovitve. 

Kriza zaradi epidemije še traja. P...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!