Hollywoodska zvezdnica Katie Holmes, ki se je gledalci še vedno najraje spominjajo po vlogi fantovske Joey iz najstniške serije Simpatije, se je močno borila za polno skrbništvo nad edinko Suri, ki jo je povila, ko sta bila z igralcem Tomom Cruisom še srečno zaljubljena in poročena. Na sodišču se je zaradi Cruisove vpletenosti v scientologijo zavzemala, da se očetu prepovedo stiki, saj naj bi Tom hčerko nameraval poslati na elitno šolanje, ki ga izvaja scientološka cerkev. 

Tom Cruise in Katie Holmes sveže zaljubljena pred poroko leta 2005. Foto: Everett Collection/Shutterstock

Katie je vse od takrat zelo zaščitniška do Suri, na družbenih omrežjih le redko objavi kakšno njeno fotografijo, tudi v javnosti pa se z njo ne pojavlja veliko. A prijatelji in sodelavci igralke vedo, da se zvezdnica trudi vsak trenutek, tudi takrat ko je polno zaposlena z delom, posvetiti hčerki. Jerry O'Connell, Katiejin soigralec v novem filmu The Secret: Dare to Dream (Skrivnost: Drzni si sanjati, op. p.), posnetem po svetovni uspešnici, knjigi o duhovnosti Skrivnost, je medijem razkril, kako igralka vzgaja svojo edinko. 

»Katie Holmes je verjetno najbolj ljubka oseba. Je seveda čudovita igralka in lepotica, a tudi krasna mati, res krasna mati. V bistvu navdihujoč starš. Opazovati, koliko časa si je Katie vzela za svojo hčerko tudi med našim delom, me je res navdihnilo in spoznal sem, da sam med snemanji nisem dovolj v stikih s svojimi otroki,« je povedal O'Connell. 


Med karanteno je Katie odnos, ki ga ima s hčerko, za avstralski časopis Daily Telegraph, komentirala z besedami: »Ne želim je vključevati v moje intervjuje,« temu pa dodala, da jo je karantena naučila hvaležnosti za vse, kar ima, in da je pomembno, da slaviš tudi čisto preproste trenutke v življenju, denimo večerjanje z družino. 

Katie si je zelo blizu tudi s svojo mamo Kathleen Stothers-Holmes, s katero radi obiskujeta baletne predstave. Foto: Lev Radin/SHutterstock

Igralka je med samoizolacijo vsekakor poskrbela, da sta s hčerko kreativno preživljali prosti čas, na Instagramu pa je delila drobtinice njunega ustvarjanja. Za Surijin 14. rojstni dan je aprila objavila fotografijo slavljenke s kronico spleteno iz svežih vrtnic, maja pa razkrila rezultat domačega barvanja oblačil s tehniko tie-dye, ki sta se je lotili sami. 

V javnosti ni znano, ali je oče Tom še sploh kaj prisoten v Surijinem življenju. Hčerke naj ne bi videl že od leta 2013, saj naj bi mu vera prepovedovala stike z osebami, ki so zapustile scientološko doktrino, po nekaterih navedbah pa naj bi igralec sedaj celo dvomil v to, da je Suri njegov biološki otrok.