Na Otoku so ljubitelji kraljeve družine težko pričakovali današnji ženski finale, tudi tisti, ki jih tenis ne zanima preveč so namreč dobro vedeli, da Harryjeva soproga nikakor ne bo zamudila tako pomembnega nastopa dobre prijateljice Serene Williams. Ameriška šampionka je z današnjo igro namreč naskakovala svojo 24. zmago na turnirjih za grand slam, sedemkrat je že slavila v Wimbeldonu in na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, šestkrat na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in trikrat na francoskem Roland Garrosu. 

Sedemintridesetletna vojvodinja Meghan je teniško zvezdnico, s katero sta istih let, prišla bodrit v družbi svoje svakinje, vojvodinje Kate, ki tenis naravnost obožuje in Wimbledon zvesto obiskuje vsako leto. 

Skupaj sta se vojvodinji turnirja udeležili že lani in njuno druženje dva meseca po kraljevi poroki je med oboževalci povzročilo pravo evforijo. Tokratni obisk pa je pravzaprav njun prvi uradni skupni trenutek brez princev, odkar je Meghan povila Harryjevega sina. Vojvodinji sta na tekmo povabili še sestro Kate Pippo Middleton, ki je prav tako zagrizena športnica, njo pa najbolj navdušuje tek. 

Prva je na prizorišče nekoliko pred začetkom prispela Kate v zeleni obleki Dolce & Gabbana, saj je želela izmenjati nekaj besed z nastopajočimi tenisačicami, šele nato je prišla Meghan, tokrat v beli srajci in plisiranem krilu, modrejši modni zbiri, ki za razliko od kavbojk zadnjič ni kršila protokola oblačenja na Wimbledonu. S Pippo so nato zasedle kraljevo ložo, po nasmehih in klepetu sodeč pa med njimi ni nikakršnih trenj. 

Več neprijetnosti je na igrišču doživljala Serena, ki si je močno prizadevala za tokratno zmago, saj bi jo ponesla bližje teniški zgodovini, tolikšno število zmag je doslej namreč uspelo le avstralski rekorderki Margaret Court. A na koncu je bila njena nasprotnica Romunka Simona Halep predobra. Po komaj 55-minutnem dvoboju je s 6:2 in 6:2 premagala Američanko in tako postala prva Romunka, ki je osvojila najprestižnejši turnir v tenisu. 

Še dobro, da je Meghan blizu in bo lahko potolažila prijateljico, nekdaj neustavljiva Williamsova je namreč že drugič zapored izgubila finale na sveti travi Wimbledona, lani jo je ugnala Nemka Angelique Kerber