Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako z na videz neopaznimi spremembami vsakdanjika prihraniti majhne vsote, ki pa se čez nekaj časa izkažejo za precej večje. Najboljše pri tem pa je, da se sploh ne boste počutili, kot da se čemur koli odrekate. Čudovito, kajne?

Kakovost je ključ do prihrankov

Razmislite, katere izdelke redno uporabljate, ter se odločite za takšne, ki bodo svojo nalogo opravljali dalj časa, saj so taki izdelki dolgoročno ugodnejši. »Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni,« se glasi angleški pregovor, ki se ga je vredno držati. Če denimo v gospodinjstvu uporabljate britvice, se odločite za takšne, ki bodo trajale in kakovostno opravljate svojo nalogo dalj časa. Lahko se odločite za znamko Gillette, katere bogata zgodovina sega v leto 1895, kljub sloganu »za moške le najboljše« pa so prav tako uspešni pri proizvodnji britvic za nežnejši spol.

Veliko izbiro kakovostnih izdelkov za vse generacije vam ponuja tudi znamka Avon.

Spremljajte spletne akcije in ugodnosti

Dobra ideja je tudi, da na najljubših spletnih straneh skrbno spremljate načrtovane akcije. »Popusti« so tu zagotovo čarobna beseda. Dodatna prednost te taktike je, da boste tako nakupe načrtovali dalj časa in se lažje odločili, ali nekaj zares potrebujete ali pa je šlo le za začasno željo. Pssst, namig: spletni trgovci običajno ponudijo velike popuste na black friday oziroma črni petek, ki bo letos 29. novembra. Vendar bodite pozorni že kakšen dan ali dva prej, saj se akcije, pri katerih lahko prihranite lepo vsoto denarja, običajno začnejo že pred tem datumom.

Spletni trgovci pogosto v akcijah ponujajo tudi razna tedenska znižanja ali možnost brezplačne dostave. Morda se vam strošek 2,5 evra za dostavo zdi zanemarljiv, vendar pri recimo 15 nakupih letno z brezplačno dostavo prihranite 30 evrov, kar pa je že znesek, ki bi ga z veseljem prejeli kot darilo, kajne? Tudi brezplačna darilca ob nakupu so lahko izvrstna priložnost, da preizkusite kakšen izdelek in se tako lažje odločite pri prihodnjih investicijah.

 Če se varčevanja lotimo sistematično, je lahko zelo zabavno, zato le uživajte v tem »lovu za zakladom« za odrasle in si s prihranki občasno privoščite kaj posebnega samo zase.