Če boste perilo sušili v sušilnem stroju, bo res suho precej prej kot sicer, kljub temu pa ni vsak material primeren za to – občutljivim tak način sušenja prej škodi kot koristi. Poleg tega porabi veliko energije, s tem pa je tudi račun na položnicah večji. Z nekaj iznajdljivimi triki boste sušenje kosov perila, ki jih nujno potrebujete, zlahka pospešili. Drugače, ko se vam nikamor ne mudi, pa perilo na najbolj naraven način posušite na stojalu. A pozor – tudi v tem primeru vam bo koristilo nekaj nasvetov.


Perilo naj bo dobro ožeto

Bolj ko so oblačila debela ali mokra, dlje se bodo sušila. Zato pralnega stroja ne napolnite do vrha – s tem se izognete pretirani mokroti in smradu po vlagi –, centrifugo pa nastavite na visoke obrate, da bo perilo, ko ga vzamete iz stroja, dobro ožeto. Ožamete ga seveda lahko tudi z rokami.

 

Perilo otresite

Preden perilo začnete obešati, vsak kos nekajkrat stresite, da se razgrne. Tako bo površina optimalno pripravljena na sušenje.


Poskrbite za primerno razporeditev

Vsako oblačilo obesite na svojo vrvico ter med njimi pustite nekaj prostora, da jih bo zrak lažje dosegel. Večje kose ali tiste, za katere želite, da se posušijo hitreje, razprostrite čez več vrvic. Bolj ko bo površina izpostavljena zraku, hitreje bo kos perila suh. Vileda stojalo za sušenje perila Infinity ponuja za kar tri srednje velike pralne stroje sušilnih površin, ki so zaradi stabilnega podnožja primerne tako za sušenje večjih (prti, rjuhe, brisače) kot manjših kosov perila. Posebej debele vrvice preprečijo mečkanje, vgrajena kolesa pa poškodbe tal in lažje premikanje.


 Tehnične značilnosti

Skupna dolžina za obešanje: 27 m, kar zadošča za do 3 pralne stroje perila

Raztegljiv sredinski del: ponuja vse do 2,6 m sušilne površine

Nastavek za sušenje manjših kosov perila

Vgrajena kolesa za lažje premikanje in s tem zaščito tal

3 leta garancije

 

Zrak in toplota

Stojalo postavite blizu vira toplote in hkrati na mesto, kjer bo izpostavljeno kroženju zraka, na primer ob okno ali na prosto. Občasno preverite, kako poteka sušenje, in perilo po potrebi premaknite. Sušenje na zraku ni le naravno, temveč omogoči tudi prihranek energije.Ob upoštevanju teh namigov in uporabi stojala Vileda Infinity perilo vseh velikosti, ki ga lahko v velikih količinah sušite hkrati, ne bo le suho, temveč tudi ne bo oziroma bo manj zmečkano. Poiščite ga na mimovrste.si!