Zdijo se zadovoljni in v dolgih letih, ki so jih preživeli na tem svetu, so se gotovo dodobra naučili, kaj je zanje dobro in kaj ne. Kaj jih razveseljuje in kaj ne. Kaj nam torej svetujejo izkušeni stoletniki? Smo na dobri poti do dolge življenjske dobe ali moramo kaj spremeniti? Portal Your Tango razkriva!

Sreča se skriva v dejanjih. Stoletniki poudarjajo: nič te ne more osrečiti tako kakor rezultat tvojega dela, prizadevanja, truda. Življenje je treba živeti, ne pa čakati, da bo dobro počutje prišlo kar samo od sebe. Stoletniki pravijo, da imajo veliko čudovitih spominov, ti pa nikoli niso povezani z dobrinami, temveč z delom.Pozitivna miselnost je nujna. Življenje, ko se ozrejo nazaj, je zanje pustolovščina. Čeprav so mnogi na lastni koži občutili kar obe svetovni vojni in utrpeli številne izgube, še vedno zmorejo reči: kakšno srečo sem imel v življenju! Včasih se je preprosto treba odločiti, da boš srečen, poudarjajo, negativna miselnost te lahko kaj hitro vsrka, zato se ji je marsikdaj treba upreti in pogledati drugam. Tudi na stara leta si zato prizadevajo kar najlepše preživeti vsakdanjik: počnejo tisto, kar jih veseli. In od tega ne odstopajo!

Živeti je treba za zdajšnji trenutek. Nenehno se vračati v preteklost in premlevati pretekla dejanja je zapravljanje časa, pravijo izkušeni stoletniki, ki poudarjajo: osredotočite se na zdaj. Pretekle zamere, obžalovanja in bolečina nam onemogočajo uživanje v vsakdanjiku in so slaba naložba za prihodnost.

Brez ljubezni in partnerja ne gre. Kajti le tako imaš lahko nenehno čustveno podporo, ki ti bo pomagala prebroditi najhujša obdobja in te bo obvarovala osamljenosti, stresa in stiske. Dober zakon, ki pa seveda ni samoumeven, saj je treba zanj garati, je zdravilo za vsakršno bolečino, povedo izkušeni stoletniki.Naučite se prilagoditi. Nikakor se ni treba sprijazniti z okoliščinami, ki nam niso po godu, vedno si moramo prizadevati za spremembe na bolje. Toda včasih preprosto ne gre in, kot pravi modrost, pametnejši popusti! Življenje gre naprej, zato se ne splača zapravljati časa tam, kjer so premiki preprosto nemogoči.

Vedno pomagajte drugim. Tako boste ne le nekomu olajšali dan in navezali nove prijateljske stike, tudi sami se boste počutili dobro in spopolnjeno. Prijaznost naj vas spremlja vsak dan, zagotovo bo povrnjena!Kar se da naravno pridelana živila so ključ do dobrega zdravja, poudarjajo stoletniki, ki v kombinaciji z gibanjem na prostem dela čudeže! Pri hrani bodimo tudi zmerni, nič ni narobe, če smo kdaj lačni!

Izobrazba je ključna! Toda od učenja se ne smemo posloviti s koncem šolanja, vse življenje je nujno pridobivati pomembno znanje, radovednost je pomembna gonilna sila in hrana za možgane.