Fotografije, ki so jih posneli, so nemudoma pristale na naslovnicah tabloidov. Na enih je 30-letna temnopolta igralka Alisha Wainwright, s katero 38-letni Justin Timberlake trenutno snema film Palmer, pevca božala po kolenu, na drugih pa jo je poročeni zvezdnik celo držal za roko, medtem ko na njegovi ni bilo videti poročnega prstana. Soigralca sta si naklonjenost izkazovala vsem na očeh v baru v New Orleansu, kamor sta se konec novembra odpravila s prijatelji. 

O Timberlakovi soprogi 37-letni igralki Jessici Biel in materi njunega štiriletnega sina Silasa tisti večer ni bilo ne duha ne sluha, je pa o incidentu seveda izvedela naslednji dan, ko so fotografije preplavile medije. Glasbenik se je po dogodku zavil v tišino, čeprav so viri blizu njega časopisom razlagali, da je bil pijan in se je spozabil v svojih dejanjih, ter da se bo ženi na vse možne načine odkupil za incident. Po več kot tednu neusmiljenih člankov v medijih, pa se je Justin naposled le odločil, da javno spregovori o zadevi. 

Na svojem Instagramu je objavil javno opravičilo Jessici, ki se je glasilo: »Z govoricami se trudim čim manj ukvarjati, a zavoljo družine se mi zdi pomembno, da se odzovem na tokratne, ki so prizadele ljudi, ki jih imam rad. Pred nekaj tedni sem ravnal zelo nespametno, a naj bo jasno, med mano in soigralko se ni nič zgodilo. Tisto noč sem preveč popil in danes obžalujem, kako sem se obnašal. Moral bi vedeti, da to ni bilo prav.« 

Opravičilo je bilo namenjeno tudi njegovemu sinu, ki ga je pevec omenil v objavi: »Svojemu sinu ne želim biti zgled s takšnimi dejanji. Opravičujem se svoji čudoviti ženi in družini, da sem ju spravil v tako sramoten položaj. Zdaj se osredotočam na to, da bom najboljši mož in oče, kot sem lahko. Ker to, kar se je zgodilo, ni kazalo na to. Zelo sem ponosen, da lahko sodelujem pri nastajanju filma Palmer in veselim se nadaljnjega dela in trenutka, ko ga bodo videli tudi gledalci.« 

Justin in Jessica sta leta 2007 spoznala na zabavi, kjer se je glasbenik zaljubil v igralko, ker se je edina v družbi smejala njegovim šalam, je priznal v svoji knjigi spominov. Par sta bila od leta 2007 do 2011, ko sta oznanila, da sta se sporazumno razšla, a že čez nekaj mesecev sta obnovila strast in decembra 2011 je Timberlake Bielovo zaprosil za roko.  

Poročila sta se naslednje leto v Italiji, aprila 2015 prvič postala starša, od tedaj pa pogosto objavljata fotografije s svojim sinom, si preko družbenih omrežij pošiljata ljubeče zapise in javno izkazujeta svojo ljubezen na prireditvah.