Spoznala sta se na snemanju filma Ona leta 2013, a ljubezen med njima ni vzplamtela takoj. Minila so še tri leta, ko sta znova skupaj posnela film Marija Magdalena, in takrat so končno preskočile iskrice. 44-letni Joaquin Phoenix in 34-letna Rooney Mara sta sprva skrivala svojo ljubezen, leta 2017 pa končno javno pokazala, da sta v zvezi, ko sta si na filmskem festivalu v Cannesu izmenjala nežne dotike. 

Zaljubila sta se v filmu Marija Magdalena.

Od tedaj so ju pogosto videvali skupaj, čeprav oba cenita zasebnost in najraje doma uživata v družbi drug drugega, zveza pa je očitno postajala resna, saj se je Mara celo preselila v Los Angeles, poteza, za katero so njeni prijatelji mislili, da je nikoli ne bo storila, ker naj bi sovražila kalifornijsko mesto blišča in slave. A v mestu angelov je doma njen izbranec in Phoenix je leta 2017 razkril, da sta si dom ustvarila na hollywoodski gričih, kjer živita povsem normalno življenje. 

Foto: Reuters

Čeprav se je šušljalo, da sta si na posebnem obredu junija 2017 že izmenjala zaobljube, poroka očitno šele pride. Maja so namreč igralko opazili, da nosi ogromen diamantni prstan, ameriška revija US Weekly pa je zdaj potrdila, da je res šlo za zaročnega. O datumu poroke ni znanega še nič, sta pa oba igralca trenutno zelo zaposlena, Rooney snema film po resnični zgodbi kanadske novinarke, ki je bila dve leti ujetnica islamskih skrajnežev v Somaliji (A House in the Sky), Joaquin pa se bo prelevil v enega najbolj slavnih stripovskih zlobnežev Jokerja.