Trenutno igra v predstavi Nasprotje stvari režiserja Borisa Nikitina, katere opis se začne s stavkom: »Na odru je pet klovnov, ki hočejo narediti avantgarden neofašističen komad.« Morda je na odru pet posameznikov, ki se še niti zavedajo ne, da so del fašistične ideologije. Pet ljudi, ki si na koncu dneva želi samo, da bi jih drugi razumel. Pa je razumeti dovolj? Smemo fašizmu dovoliti bivanje, ko enkrat vemo, od kod izhaja? Janja silovito odkimava. Gledališče od nekdaj ponuja razmislek, uteho, pobeg. In zanj je bilo leto 2020 leto katastrofe. Smo v pomladi 2021 in predstave še vedno lahko gledamo le na zaslonih. 

Mi, ljudstvo, smo sicer stopili nazaj, vladajoči pa nas rinejo in rinejo naravnost v prepad. In nič ne moremo za to. V današnje...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!