Vprašajte strokovnjaka

Izpoved bralke: Sem mlada in neizkušena, zato pometajo z mano

Več kot eno leto sem zaposlena v podjetju, ki se ukvarja s tržnimi raziskavami. Stara sem 31 let, visokoizobražena, prijatelji me poznajo kot delovno in resno žensko. V službi bi rada napredovala. Nisem grebatorka, ki bi šla za dosego ciljev čez trupla, rada pa povem svoje mnenje, če mislim, da v podjetju kdo dela kaj narobe. 

Po eni od takih pripomb me je direktor poklical v pisarno in mi rekel, da od mene pričakuje več lojalnosti podjetju, da sem še mlada in neizkušena ter naj se raje učim od drugih. Od tedaj sem delovala nekoliko pasivneje. In se je začelo. Vodilni so me napadli, da premalo delam, da se ne trudim dovolj, poleg tega mi poleti niso hoteli odobriti dopusta, začela sem dobivati naloge, ki jih sicer opravljajo tajnice … Se mi dogaja mobing?

Bralka

Kakršen koli mobing morate zatreti že v kali

Kot pri številnih pravnih zapletih v življenju tudi vaš izvira v prvi vrsti iz barvitosti človeških značajev in občutljivosti medčloveških odnosov. Iz pisma se da sklepati, da sodite med osebe, ki se nagibajo k neposrednemu izražanju svojih stališč in občutij. To je pogosto cenjena in pozitivna lastnost, ki jo mnogi spoštujejo. A vendar smo si ljudje različni, mnogi takega stila ne odobravajo ali ga celo ne prenesejo. To različnost je treba spoštovati, še toliko bolj v poslovnih odnosih, kjer je diplomatski in taktni pristop pogosto primernejša oblika komunikacije, zlasti če ste na delovnem mestu še precej zeleni.

To seveda še ne pomeni, da ne smete opozarjati na slabe stvari, ki se dogajajo v vašem delovnem okolju. Nikakor pa ne smete biti tiho, če imate občutek, da nad vami izvajajo mobing.

Kaj v izvirniku pomeni izraz mobbing? Skoval ga je avstrijski etnolog Lorenz in v prevodu pomeni, da na nekoga planeš, ga napadeš ali pa se ga lotiš. V poslovnem smislu se najpogosteje uporablja v zvezi z delovnim okoljem. V knjigi z naslovom Emotional Abuse in the American Workplace so avtorji prepričani, da se mobing dogaja v slabo organiziranih delovnih okoljih, kjer je menedžment nesposoben kakršne koli empatije do svojih zaposlenih, izvajalci mobinga so osebe, ki menijo, da bodo svoj manko na številnih področjih kompenzirale z metodami zastraševanja in teroriziranja podrejenih. Nekako logično je torej, da so najpogostejše žrtve osebe, ki so prav njihovo nasprotje. Torej inteligentni in sposobni posamezniki, predani svojemu delu. Tudi tisti nekoliko bolj jezikavi. Bistvo mobinga je, da je napadena oseba izpostavljena sistematičnemu in kontinuiranemu napadu izvajalcev mobinga.

Paragrafi zdaj žrtve dobro varujejo. Neetičnost takega ravnanja je povzela tudi kazenskopravna zakonodaja, saj je mobing vključen v kaznivo dejanje nasilja na delovnem mestu. 197. člen KZ-1 namreč določa, da kdor na delovnem mestu ali v zvezi z delom s spolnim nadlegovanjem, psihičnim nasiljem, trpinčenjem ali neenakopravnim obravnavanjem povzroči drugemu zaposlenemu ponižanje ali prestrašenost, se lahko kaznuje z zaporom do dveh let.

Kaj naj storite vi? Menim, da bi se morali z delodajalci resno pogovoriti in jim jasno in odločno povedati, da je njihovo vedenje nedopustno. Kakršen koli mobing morate zatreti že v kali.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE