Kdor verjame, da je koristno znanje mogoče vlivati v glavo z lijakom, se seveda moti. Odličen pedagog in vzgojitelj ve, pa če je še rosno mlad ali prekaljen mačkon, da brez truda, doslednosti, poštenosti in srčnosti ni pravega uspeha. Mladež več kot dobro čuti, kdaj učitelj zgolj izurjeno posreduje množico podatkov iz kurikula in kdaj jih sam toliko predela v sebi, da jih je zmožen podati povsem po svoje, edinstveno ter zato veliko bolj privlačno, življenjsko.

Zacveteti v svoji neponovljivosti

Drage bralke in bralci, pomagajte nam najti osebo, ki bi jo lahko v aktualnem šolskem letu in na splošno postavili za zgled učiteljskega poklica! Kdo premore ravno prav strogosti, prijaznosti in duhovitosti, da lahko vsak učenec v razredu kar najbolj zacveti v svoji neponovljivosti? Katera učiteljica ali učitelj spodbuja, po kraljevsko časti duha ustvarjalnosti in radovednosti oziroma veselje do življenja, polnega bivanja tukaj in zdaj? V miru si natočite skodelico najljubše kave ali čaja in modro razmislite, katera učiteljska glava prav letos nujno potrebuje krono.

Nagrade tudi za glasovalce

Do konca maja boste lahko v Oni in Slovenskih novicah našli kupone, glasujete pa lahko tudi elektronsko tukaj, glasovnico najdete spodaj. V začetku junija bomo prešteli vse poslane glasove in izbranki ali izbrancu podelili priznanje najučitelj/-ica šolskega leta 2018/19, bon v vrednosti 500 evrov bruto in letno naročnino na revijo Onaplus. Med vsemi, ki boste glasovali, bomo izžrebali deseterico; pet jih bo dobilo darilni bon Zlatarne Celje v vrednosti po 20 evrov, drugih pet pa paket praktičnih nagrad. Posamezniki lahko glasujete le enkrat; upoštevali bomo samo originalne glasovnice. Pošljite jih v kuvertah na naslov: Ona, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Najučitelj/-ica.