Ilka Štuhec je dosegla še en mejnik v svoji karieri: v Cortini d'Ampezzo, kjer je bila na včerajšnjem smuku tretja, je osvojila svoje prvo zlato v superveleslalomu. To je že njena letošnja peta zmaga in šeste stopničke letos.

Število disciplin, v katerih je Mariborčanka zmagala v tej sezoni in karieri nasploh, je zdaj povečala na tri, na današnji tekmi pa se ji je približala zgolj Sofia Goggia. Ilko, ki je zdaj tretja v superveleslalomski razvrstitvi, je štartna številka 1 ponesla na najvišjo stopničko, druga je bila Italijanka, tretja pa Avstrijka Anna Veith, ki je osvojila prve stopničke po dolgem okrevanju po poškodbi.

Američanka Lindsey Vonn je po včerajšnjem odstopu prismučala na enajsto mesto, Švicarka Lara Gut, sicer prva v superveleslalomskem seštevku in druga v skupnem pa je padla in odstopila. V hitrih disciplinah je po dolgem času nastopila tudi vodilna v skupni razvrstitvi, Američanka Michaela Schiffrin, slalomska kraljica pa je navdušila tudi na zahtevni strmini in osvojila četrto mesto – stopničke je zgrešila za zgolj tri stotinke.