Specialiteta

Hrustljava raca po kitajsko

Kitajska hrustljava raca je okusna, vendar je celo ni tako težko pripraviti. Olajšajte si delo z našo različico, kjer uporabimo le prsi.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 kose račjih prsi s kožo in brez kosti
  • 3 stroki česna, strti
  • 3 žlice sojine omake
  • 3 žlice riževega vina
  • 1 žlica omake hoisin
  • 2 žlici medu
  • 2 žlički praška mešanice petih začimb
  • sol in sveže zmlet črni poper

Priprava

  1. 1Račje prsi s kožo navzgor položimo na čisto delovno površino. V kožo z nožem naredimo križast vzorec in pri tem pazimo, da ne zarežemo v meso.
  2. 2Vse preostale sestavine damo v široko plitvo posodo in jih zmešamo.
  3. 3Račje prsi damo v marinado in premešamo, da jih prekrije. Posodo pokrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik, da se marinira 2–4 ure.
  4. 4Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s folijo.
  5. 5Račje prsi s kožo navzdol damo v ponev in jih na zmernem ognju opekamo približno 8 minut. Odstavimo z ognja.
  6. 6Račje prsi s kožo navzgor zložimo na pekač. V zgornjem delu pečice pečemo 10 minut, nato jih vzamemo ven in pustimo počivati 5 minut.
  7. 7Diagonalno jih narežemo na rezine in postrežemo z rezanci iz voka ali zeleno solato.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE