Pomočniki nove generacije britanske kraljeve družine vztrajajo, da samostojni poti ne pomenita, da Harry, Meghan, Kate in William ne bodo združili moči pri prihodnjih projektih. Kljub temu pa je izstop logična posledica odločenosti princa Harryja in Meghan Markle, da si ustvarita drugačno življenje izven zidov kraljeve palače v Londonu.

Za razdor naj bi bila kriva predvsem William in Harry, ki sta si v lase skočila po poroki mlajšega brata. Harry se je odločil, da se ne bo preselil v stanovanje v kensingtonski palači, temveč si bo dom uredil drugje (Frogmore Cottage), poleg tega pa ima pri svojih odločitvah več svobode kot William.

Izstop vojvoda in vojvodinje Suseške iz skupne dobrodelne organizacije naj bi bil uradno potrjen 19. junija. Na zadnjem in edinem srečanju »čudovitih štirih« je voditeljica dogodka Tina Daheley vprašala, ali so se kdaj sporekli. William je odgovoril: »Seveda.« Nato pa ga je Tina vprašala, ali je spor zdaj rešen. »Ali je rešen? Ne vem, če je,« je odvrnil William.