Buckinghamska Palača je včeraj končno potrdila govorice, da se princ Harry in njegova Meghan jeseni odpravljata na prvo čezoceansko turnejo odkar je vojvodinja rodila. Obiskala bosta Južno Afriko, Angolo, Malavi in Botsvano, na pot pa bosta vzela tudi prvorojenca Archieja Harrisona. Novico je kraljevi par oznanil na svojem instagramu, kjer sta zapisala, da se že zelo veselita spoznavanja domačinov. 

Točen datum, kdaj potujejo, še ni povsem znan, a britanski mediji ugibajo, da se bosta novopečena starša z otročičkom na turnejo podala v mesecu oktobru, trajala pa naj bi dva tedna. Medtem ko bo Harry v Malaviju promoviral svojo dobrodelno fundacijo Sentebale, ki ozavešča o pomenu duševnega in telesnega zdravja otrok in mladostnikov okuženih z virusom HIV, v Angoli pa po stopinjah svoje pokojne matere obiskal minska polja, bo Meghan aktivnosti kakšen dan zagotovo preskočila in se posvečala naraščaju. A poznavalci kraljeve družine vseeno upajo, da bo Archie Harrison, ki bo takrat dopolnil pet mesecev, prisoten tudi na kakšnem uradnem sprejemu, saj to zagotovo pomeni nove fotografije dojenčka. 

Vsekakor se zdi Afrika romantična izbira za prvo skupno potovanje družinice, saj sta se Harry in Meghan tam pravzaprav resno zaljubila. Njuna vez je postala še močnejša, ko je princ igralko poleti 2017 za njen 36. rojstni dan odpeljal na safari v Botsvano. Daleč stran od medijev in fotografov sta uživala zasebnost med luksuznim kampiranjem pod afriškim zvezdnim nebom, in čeprav jo je zaročil le nekaj mesecev pozneje, naj bi Harry na kolena nameraval poklekniti že v tamkajšnji idilični naravi. Zaroka novembra 2017 je bila nato kljub domačemu okolju nekaj posebnega, princ je namreč za glavni diamant na prstanu, ki ga je nadel Meghan, izbral dragi kamen iz Botsvane.