Začelo se je novo šolsko leto. Otroci so se vrnili v šolske klopi. Med šolanjem na daljavo ste skrbno opazovali pot, po kateri stopamo. Kaj vas je v tem obdobju najbolj prizadelo?

Najbolj me je prizadelo povečanje razlik med otroki. Že dolgo vemo, da šola razslojuje, da so revni otroci ocenjeni slabše od premožnejših, da je šolski uspeh nedopustno povezan z udeležbo staršev. Še pred koronavirusom je bila tretjina otrok izločena iz možnosti uspeha, zdaj pa so se razlike samo še poglobile. Povečala se je nemoč otrok, da bi zmogli sami. Še več jih je izkusilo pomanjkanje tistega čudežnega drugega – sodelovanja, osebnega stika med učiteljem in učencem, odnosa z vrstniki. Šola je od nekdaj vzgojna ustanova. Koncept, da je njena osrednja vlog...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!