Sedela bosta 20 in 21 let zaporne kazni, se glasi epilog strahotne zgodbe, ki je pozimi pretresel Slovenijo. Obema obsojencema se bo pripor tudi podaljšal do nastopa kazni, je še odločilo sodišče v Krškem.

Tožilka je sicer za vsakega zahtevala po 25 let zapora za grozljiv umor v sostorilstvu in po leto dni zapora za nedovoljeno snemanje ali ustrezno enotno kazen, obramba 20-letnega Aleša Olovca pa je upala, da bodo okrutneža kaznovali le za posebno hudo telesno poškodbo iz malomarnosti, snemanje in predvajanje prek facebooka pa da nista bila protipravna. Obramba 29-letnega Martina Kovača je zahtevala oprostilno sodbo, saj naj mu očitanih dejanj ne bi dokazali.

Spomnimo, obsojenca sta v noči na 13. februar v naselju Žabjek pri Podbočju okrutno pretepla 26-letnega Andreja Cekuto in se pri tem izživljanja, med drugim sta mu povzročila možgansko krvavitev. Žrtev je dan pozneje umrla.  

Brutalnost sta snemala s telefonom in predvajala na družbenem omrežju, pri čemer so šokirali tudi vsi tisti, ki so si dogajanje ogledovali: grozljivko si je v nekaj urah, preden so jo odstranili s spleta, ogledalo več kot 232.000 ljudi.