Na srečanju v turški rezidenci sta bila za dobrodošlico na mizi turška kava in črni čaj, postrežena ob baklavi, posuti s pistacijami, in lokumom, na kocke narezano želatinasto sladico. »Ob turški kavi si je vedno treba vzeti čas za posladek. Temu bi lahko rekli kulinarična diplomacija,« se nasmehne veleposlanica. 

Mislim, da turške telenovele izboljšujejo razumevanje kultur med državama. Povečujejo tudi zanimanje Slovencev za učenje našega jezika, zato je naša vlada napotila turško lektorico, da poučuje turščino na ljubljanski in mariborski univerzi. 

Delo diplomatov je delo z različnimi ljudmi na različnih področjih. Je komuniciranje. Je dialog. Če se odločijo stopiti v pretežno ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona, do katerih lahko zdaj dostopate po prijazni ceni
že za 1,40 € prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 31,90 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 39,20 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!