Knjiga je že razprodana, kar ne preseneča, saj ima javnost z očmi devetošolke redko priložnost spremljati vse faze boja s to boleznijo in tako dobiti jasnejše predstave o tem, kaj se dogaja v glavi mladostnice, ki uro in pol sedi pri kosilu, vse okrog nje je polno solz, hrana pa skoraj nedotaknjena. Pošast, kot avtorica imenuje svojo bolezen, je zdaj ukročena, cilj knjige pa na uresničitev še čaka: da (mladi) duševnih bolezni ne bi več skrivali, temveč o njih spregovorili na glas. Eneja, zdaj gimnazijka, je brez dvoma tak glas. 

Želela sem doseči še nižje število kilogramov kot drugi z anoreksijo, da bi se s tem dokazala, ne drugim, ampak sebi. In ravno zato sem že v začetku pisanja sklenila, da se bom številkam izogibala, in tega se še zdaj drži...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!