Elvis Presley si je življenje vzel pri 32. letih, zato so v poštev pri izbiri igralca prišli mlajši obrazi Hollywooda. Za vlogo so se potegovali priljubljeni glasbenik Harry Styles in igralca Ansel Elgort ter Miles Teller, a je na koncu s konkurenco pometel 27-letni Austin Butler, ki doslej še ni doživel velikega uspeha na filmskem platnu. 

Bo s temnimi lasmi mladi Austin Butler izrezan Elvis?

Kalifornijec je mlajše gledalce leta 2013 navdušil v seriji Carriejini dnevniki, ki sledi dogodivščinam junakinje kultne serije Seks v mestu Carrie Bradshaw, ko je bila ta še srednješolka. Serija je bila kljub priljubljenosti zaključena po dveh sezonah predvajanja, Butler pa je po nekaj manjših projektih dobil stransko vlogo v težko pričakujočem filmu Quentina Tarantina Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, kjer sta moči prvič združila zvezdnika Leonardo DiCaprio in Brad Pitt

Upodobitev kralja rock and rolla tako pomeni veliko čast in mlademu igralcu, če se bo seveda dobro odrezal, napoveduje vesoljno slavo, avstralski režiser Baz Luhrmann je namreč znan po filmskih produkcijah, ki so večje od življenja samega. Pri delu na mojstrski način spaja filmsko umetnost in glasbo, tako da zadnja igra prav tako pomembno vlogo v zgodbi kot igralci sami. Med uspešnice, pod katere se je podpisal, spadajo Romeo + Julija, Moulin Rouge, Avstralija in Veliki Gatsby ter kratki umetniški filmi za številne velikane modne industrije. Luhrmann pri vsakem projektu zvesto sodeluje tudi v svojo soprogo Catherine Martin, z oskarji nagrajeno kostumografinjo, ki vselej poskrbi, da njune stvaritve jemljejo sapo tudi zaradi oblačil in dodatkov, ki jih izbira za filmske like. V Hollywoodu oba uživata velik ugled, največji igralski zvezdniki pa komaj čakajo na njune projekte, Luhrmannova priljubljena sodelavca sta Leonardo DiCaprio in še ena Avstralka Nicole Kidman

Baz Luhrmann in Catherine Martin, neverjetno ustvarjalni filmski par.

Biti eden izmed režiserjevih izbrancev tako ni slaba stvar, mlademu Butlerju pa bo snemanje filma o Elvisu prineslo še eno neprecenljivo izkušnjo, zaigral bo ob boku Toma Hanksa, ki bo v filmu upodobil Presleyjevega menedžerja, s katerim je pevec 20 let sodeloval in se zapletal v konflikte. Celovečerec sicer še nima imena ali okvirnega datuma, kdaj prihaja v kinematografe, znano pa je že, da bo šlo za biografski film, ki bo predstavil Elvisa vse od njegovih začetkov do vrhunca slave in zatona. 

Glasbenik rojen leta 1935 je svoj prvi večji uspeh doživel s skladbo Heartbreak Hotel, ki je bila že v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih. Na glasbenih lestvicah je kraljeval s številnimi uspešnicami, mladim se je zdela privlačna tudi njegova samosvoja podoba. Njegova slava je še zrasla, ko je postal tudi filmska senzacija. S pojavom Beatlov je šel rock and roll svojo pot, Elvis pa se je začel umikati v samoto. Kljub veliki oboževanosti se je v zasebnem življenju počutil osamljenega, kar je najverjetneje vodilo v njegovo smrt. Njegovo življenje je ugasnilo leta 1977, neodzivnega so ga našli v kopalnici, zaradi srčnega zastoja, katerega posledica naj bi bil prevelik odmerek zdravil. 

Kralj rock and rolla je v svetovno glasbeno zakladnico doprinesel številne nepozabne skladbe, med njegovimi največjimi uspešnicami so Love Me Tender, In The Ghetto, Always On My Mind, Jailhouse Rock, It's Now Or Never, Suspicious Minds in Can't Help Falling in Love.Glasbenik je bil poročen s še vedno živečo ameriško igralko Priscillo Presley, v prihajajočem filmu bi jo rada upodobila pevka Lana Del Rey, v zakonu pa se mu je rodila hči Lisa Marie Presley, ki je šla po očetovih stopinjah in postala pevka in tekstopiska. Njena hči in jastarejša vnukinja Elvisa Riley Keough pa je izbrala kariero svoje babice Priscille in je danes uspešna igralka.