Eden takšnih je gotovo avtomobilska industrija, ki se postopno že nagiba v smer vse bolj zelene, trajnostne mobilnosti in gre s tem na roko vedno bolj okoljsko ozaveščenim potrošnikom. Vozila prihodnosti so (vsaj delno) elektrificirana, udobna ter opremljena z najsodobnejšo tehnologijo in asistenčnimi sistemi – manj emisij, več udobja.

Čez teden na elektriko, za vikend na bencin

Tako so pri priznanem francoskem proizvajalcu avtomobilov Citroën sprejeli zavezo, da do leta 2025 elektrificirajo vsa svoja vozila. To pomeni, da bo vsak njihov model avtomobila dobil še svojo električno izvedenko, kupci pa se bodo nato lahko odločili, katera jim je ljubša.

Pravkar pa so predstavili tudi svoj prvi priključni hibrid, Citroën C5 Aircross, ki ga lahko na krajše razdalje, kakršne so vožnja v trgovino, razvažanje otrok v vrtec, šolo, na zanajšolske dejavnosti ipd. (hitro polnjenje zadostuje za približno 55 km*), vozite na električni pogon, ob vikendih ali med počitnicami, ko se odpravite kam dlje, pa na termičnega.

C5 Aircross Hybrid lahko polnite kar doma ali v kateri od številnih polnilnic za električna vozila po Sloveniji, ki jih najdete tudi v aplikacijah, kot sta Gremo na elektriko in OneCharge. Tako prihranite in prispevate k bolj zdravemu okolju.


Udobje na štirih kolesih

Hiter, spremenljiv življenjski slog veča naše želje in zahteve po udobju, saj smo ga še kako potrebni. Navadno ga uživamo doma, razveseljivo pa je, da ga lahko doživimo tudi na poti, pa naj bo to na sopotnikovem sedežu ali za volanom. Prostoren avto z veliko potniško kabino, razkošnimi odlagalnimi površinami in mehkimi oblazinjenimi sedeži, ki neslišno drsi po vozišču, so sanje vsakega voznika. S C5 Aircross Hybridom postanejo resničnost!

Na sprednjih sedežih lahko nastavite gretje in masažo; razna orodja, kot so digitalna instrumentalna plošča za prikaz informacij za hibridni pogon, 8-palčni zaslon na dotik za dostop do informacij za vožnjo, stikalo za nastavitev načina vožnje, samozatemnitveno vzvratno ogledalo z indikatorjem vožnje v električnem načinu vožnjo uravnavajo in olajšajo. Ta je v električnem načinu popolnoma neslišna, poleg tega pa mine brez sunkovitega vlečenja in sunkovitih odzivov na nepravilnosti na cesti, saj jih ublažijo hidravlični omejevalniki. Da je še bolj gladka in umirjena, pa poskrbi izboljšani 8-stopenjski samodejni menjalnik Ë-EAT 8.

Citroën C5 Aircross Hybrid je po obliki in zmogljivosti klasičen SUV v obeh pomenih besede. Zakaj? SUV načeloma v angleščini pomeni sports utility vehicle (športno terensko vozilo), oznaki pa je zdaj dodan tudi nov pomen silent urban vehicle oziroma neslišno mestno vozilo. Obenem spada tudi v kategorijo LEV – angl. low emission vehicle, nove generacije vozil, ki sledi filozofiji trajnostnega razvoja.

 

Hibrid je naložba za vso družino

Citroën C5 Aircross Hybrid, prvi predstavnik nove Citroënove dolgoročne vizije, je poleg tega, da je neslišen, prijaznejši do okolja in primeren tako za krajše kot daljše poti v izbranem načinu, tudi dovolj prostoren za večje količine prtljage ali drobnarij, ki jih želite med vožnjo pospraviti oziroma odložiti. Še več prostora pridobite, če podrete zadnje sedeže; prav vsi pa so široki, mehki in oblazinjeni, s čimer je vožnja primerljiva s sedenjem v najudobnejšem naslanjaču.

Gre za naložbo, ki se obrestuje dolgoročno – glede na to, da ima pogon tako na gorivo kot na elektriko, boste prihranili; ima 8-letno garancijo na baterijo (pribl. 160.000 km); v okolje boste izpustili občutno manj škodljivih plinov; vozili se boste mirno in udobno, obenem pa bili tudi pomemben vzor svojim otrokom in širši okolici.

Oblikujte prihodnost planeta tudi z izbiro pravega avtomobila.

Citroën C5 Aircross Hybrid je že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih vozil Citroën.

*Doseg v električnem načinu znaša od 54 do 55 kilometrov po protokolu WLTP, odvisno od opcijske opreme vozila. Doseg akumulatorja se lahko spreminja glede na dejanske pogoje uporabe.