Eden od zanimivejših odgovorov na to vprašanje je bil, da ni res, da bi Slovenci ne verjeli več v znanost. Kot argument je bilo podano dejstvo, da je znanost, na primer biokemija, tako kompleksna, da tako ali tako nihče v resnici ne ve nič od tega, kar bi bilo treba vedeti za to, da bi lahko ne verjeli v to, kar znanost o covidu trdi. Kajti razen specialistov za posamezno področje nihče več ne more slediti temu, kar znanost trdi. Danes so specializacije in določena posebna področja znanja že tako kompleksni, da lahko o njih utemeljeno na znanju presoja in razsoja izjemno malo ljudi. Ti so seveda specialisti za določeno področje. Tisti, ki niso, ne morejo, kot je bilo rečeno v zgoraj povzetem odgovoru, pač nič presoditi. Ali razsoditi. Lahko samo verjamejo. Ali pa ne. 

Ljudje iz morja informacij...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.