Sama praznujem 8. marec. Ne materinskega dneva. To bi verjetno lahko pripisali temu, da nasploh ne praznujem praznikov, ki smo jih ob začetku slovenskega neokapitalizma, ki se ga politično korektno imenuje tudi postsocializem, uvozili iz Zahoda. Ne praznujem valentinovega, noči čarovnic, ne počitnikujem v času krompirjevih počitnic in podobno. Ti prazniki po moji osebni življenjski izkušnji sodijo v ZDA, ne v Slovenijo. Ko sem živela na Havajih, so imeli nek smisel. Celo čar. V Sloveniji zame tega čara in smisla nimajo. Plus tega predstavljajo posebno obliko kulturnega kolonializma. V kateri pa, kot v vseh oblikah kolonializma, ne želim sodelovati. 

Priznam, da sem v najbolj groznih trenutkih razmišljala, da bi bilo za vse skupaj bolje, če tako bolni otroci ne bi preživeli.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.