Spet se je začela šola. V kopici drugih katastrofalnih in siceršnjih novic, v okviru katerih je tudi vojna v Ukrajini že pozabljena tema – zdaj ljudi zanimajo stvari, kot so prvih sto dni vlade, umrla je kraljica Elizabeta II. itd. – je prvi šolski dan kar nekako šel mimo naše pozornosti.

Pa ne bi smel. 

Največja tabu tema med otroci in mladimi danes je revščina. Otroci v šoli se rangirajo med sabo ne le glede na znamko tenis copat, majic in kavbojk, ki jih nosijo. Ampak tudi glede na to, ali imajo zvezke iz poceni trgovskih verig ali od kod drugje. In kot vemo, se teh razlik otroci zavedajo bistveno bolje, kot se jih zavedamo odrasli. 

Razlogov za to je veliko. Od tega, da ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.