Od trenutka, ko je Golob sporočil slovenski javnosti, da bo vstopilo v politiko, pa do danes oziroma včeraj sem trdila, da bo na tokratnih volitvah zmagal Golob s svojim gibanjem. To moje prepričanje temelji na mojih teoretskih analizah slovenske politične kulture, delovanja zgodovinsko vzpostavljene slovenske socialne in kulturne tirnice ter slovenskega volilnega telesa, ki je v okoli dveh tretjinah nedesno. Rezultati, ki jih, ko to pišem – torej v nedeljo okoli desetih zvečer – sporočajo po televiziji, potrjujejo ugotovitve mojih analiz. Zmagal je Golob. Dobil je več kot tretjino preštetih glasov. Stvar je jasna in nedvoumna. Čeprav jo poraženci oziroma njihovi komentatorji v studiih skušajo narediti manj jasno. In manj nedvoumno. 

Ne, dragi komentatorji, volivci niso bili ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.