Že večkrat sem zapisala, da je zame osebno pri covidu najbolj problematično dvoje. Prvič, zloraba bolezni v politične namene. In drugič to, da je covid okrepil nekatere problematične značilnosti zahodnih družb. 

Živimo v družbi, v kateri je očitno dovoljeno (in verjetno s strani nekaterih celo zaželeno) cinično izrabljati in zlorabljati druge. In to ne glede na to, kaj to za te druge pomeni. 

Med njimi je dejstvo, da so te družbe prežete z neoliberalno ideologijo. Kar je covid seveda zgolj potenciral. To, da so te družbe (v interesu kapitala) otrokocentrične. Kar je za zahodne družbe oziroma natančneje za ZDA ugotovila že Margaret Mead kmalu po koncu II. svetovne vojne. Tudi to značilnost je covid prav tako obelodanil in potenciral. To, da gre za družbe, v katerih je s...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.