Ko se je odločala za študij, je omahovala med primerjalno književnostjo in pravom. Odločitve ni nikoli obžalovala. Dvajset let je že sodnica. »Sodniški poklic se mi zdi zanimiv in plemenit. Iskanje resnice, pravice, razreševanje sporov med ljudmi so važni. Večni izziv. Vsak spor, naj bo zadeva še tako rutinska, je za človeka, ki mu sodiš, pomemben, pa četudi gre kdaj za majhne stvari,« pravi. Pravi, da je ni dejstvo, da je ženska, nikoli oviralo na poklicni poti. Pa tudi sicer ne. 

Ste se cepili? 

Seveda. 

Zakaj? 

V dvomu se odločim za znanost. Čisto konkreten motiv pa je bil, da zmanjšam možnost okužbe za meni drage in bližnje bolj...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!