Če skušamo razumeti aktualno dogajanje v otroški kardiologiji, je treba najprej odgovoriti na vprašanje, kako so lahko težave toliko eskalirale, da v dveh mesecih na oddelku preprosto ne bo več otroških kardiologov.
No, po približno dveh letih smo spoznali, da program ne bo izpolnil svojih ciljev. Prihodi več kot enkrat mesečno za dva do tri dni so bili prej izjema kot pravilo, zaradi kopičenja bolnikov so bili v dneh, ko je bil kirurg prisoten, operirani tudi trije do štirje bolniki na dan, vedno se je mudilo, programi so trajali pozno v noč, enota intenzivne terapije je morala v dveh dneh sprejeti tudi do osem hudih bolnikov, časa za učenje in napredek domače ekipe razumljivo ni bilo.
Ko smo začeli na te probleme opozarjati vodstvo, smo bili deležni nerazumevanja, sprenevedanja in ignorance. Poskusili so sicer s kozm...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketoma:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona, do katerih lahko zdaj dostopate po prijazni ceni
že za 1,40 € prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, za le 31,90 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!