Vodi nacionalni slovenski odbor mednarodne organizacije ICOM (Mednarodni muzejski svet), evropski parlament pa jo je pred dvema letoma potrdil v akademski svet Hiše evropske zgodovine v Bruslju. Med njenim vodenjem je bil muzej naravnan k odprtosti, socialni povezanosti, angažiranosti in predvsem k demokratični drži do vseh interpretacij naše preteklosti.

Ločiti moramo med zgodovino, ki se piše na všečni, vsakodnevni ravni, takšno, ki je medijsko proaktivna, in zgodovino, ki temelji na znanstvenih raziskavah. Prvi manjkajo prav jasna, znanstvena pravila. Zato se zgodi, da lahko vse, kar se ubesedi, za nekoga postane tudi resnica. 

Doktorirali ste z nalogo, ki nosi naslov Kolektivni spomin in kolektivna pozaba v obmejnem prostoru &n...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketoma:

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE