Kot oseba, ki se ukvarja s tematikami spola in nasilja na podlagi spola, se zaveda, da je treba osebam, ki so zbrale dovolj moči, da so neprimerna dejanja prijavile, verjeti in začeti vse potrebne postopke, da se nedvoumno ugotovijo vse okoliščine primera.

V kulturi, v kateri se od žensk še vedno do določene mere pričakujeta poslušnost in podrejenost, oškodovanke pogosto menijo, da morajo spolno nadlegovanje in nasilje tiho prenašati. 

Lani oktobra je na Hrvaškem dvignila veliko prahu oddaja Aleksandra Stankovića V nedeljo ob dveh, v kateri je bila gostja igralka Jelena Veljača. Ne samo da je voditelj problematiziral, zakaj žrtve spolnega nadlegovanja ne spregovorijo nemudoma. Povedal je, da bi se sam, če bi se mu zgodilo po...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!