Športne dejavnosti so pomemben element ohranjanja zdravja, telesnega in tudi duševnega, saj izboljšujejo kakovost življenja. Kljub temu zanje večkrat najdemo številne izgovore in prav to je počela tudi Ana Žontar Kristanc, ki pa se je le opogumila in sprejela izziv Borotalco Active. Rezultati so že vidni, čeprav njeni dnevi še vedno potekajo po »utečenih prehranjevalnih navadah, ki občasno vsebujejo tudi pregrehe in uživanje v hrani«, prizna Ana, ki dodaja, da je ključ do uspeha v ravnotežju.

 Pred kratkim je skupaj z Nušo že predstavila serijo vaj za krepitev trebušnih mišic, ki si jih lahko ogledate tukaj, zdaj pa svoj trening nadaljuje z vajami za čvrstejšo zadnjico. »Mogoče so vaje na prvi pogled videti preproste in lahke, ampak so daleč od tega. Po treh ponovitvah boste konkretno čutile svojo zadnjico,« pove Ana in prizna, da jo je morala Nuša kar nekajkrat popraviti pri izvedbi. Čeprav sama ni največja ljubiteljica telovadbe, se še vedno vsak dan veseli treninga, pri katerem se vsakič kar konkretno spoti. Zaščita pred neprijetnimi vonjavami je novi Borotalco Active:»Za novi dezodorant Borotalco Active velja, da bolj ko se potiš, bolj deluje. Tudi diši omamno, po svežih agrumih v kombinaciji citronke in limete, če pa komaj čakate poletje, vas bo navdušil vonj po morski soli.«

Borotalco Active navdušuje z 48-urnim delovanjem in novo napredno tehnologijo Odor-ConverterTM. Inovativna tehnologija Odor-ConverterTM vsebuje posebne mikrokapsule, ki se aktivirajo ob potenju in gibanju, in sicer tako, da sproščajo dišave ravno takrat, ko jih najbolj potrebuješ. Torej, bolj ko se potiš, bolj deluje in lepše dišiš.

Vaje, ki jih predstavljata v nadaljevanju Ana in Nuša, so še posebej primerne za mamice po porodu in nosečnice. Pomembno je le, da jih izvajate pravilno, saj »ljudje med vajami radi zakrivimo ali popačimo vajo in si na koncu naredimo več škode kot dobrega,« opozarja Ana. Prav tako sta jih pripravili brez kakršnihkoli pripomočkov in jih lahko izvajate prav vsi. Le pri zadnji vaji uporabljata klopco, ki jo zlahka nadomestite s sedežno garnituro ali nižjim stolom.  

1. Vaja dvig noge na vseh štirih

Vaja je odlična za krepitev zadnjice in stabilizacijo trupa. Ob izvajanju je pomembno, da ves čas ohranjate nevtralen položaj hrbtenice. Vas zanima, kako je to videti?

Nasvete za pravilno izvedbo vaje si preberite na blogu Ane Žontar Kristanc, kjer najdete podrobnejši opis. 


2. Vaja stranski odmik kolka

Izjemna vaja za krepitev zadnjičnih mišic je stranski odmik kolka, pri kateri Ana in Nuša opozarjata, da pazimo na ravno linijo telesa. Vajo izvajate tako, da se uležete na bok, spodnjo nogo pokrčite in zgornjo nogo počasi odmikate navzgor. Preverite tudi v videu ...


Nasvete, ki vam bodo omogočili pravilno izvedbo vaje stranski odmik kolka, najdete na blogu Ane Žontar Kristanc, čaka pa vas tudi podrobnejši opis vaje. 


3. Vaja dvig bokov na klopi

Zadnja vaja v tem sklopu je dvig bokov na klopi. Vajo izvajate ob klopi, na katero se naslonite z lopaticami. Zadnjico spustite proti tlom, tik pred tlemi pa jo začnite dvigovati nazaj. Ob pravilni izvedbi vaje boste dobro okrepile mišice zadnjice in zadnje stegenske mišice. Če je vaja za vas prelahka, jo lahko tudi nadgradite. Več o tem pa podrobneje Ana opiše v svojem blogu.


Za več vaj pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.borotalco.si in Facebook stran www.facebook.com/Borotalco.Slovenija