Življenjska pot ga je najprej vodila v slovensko diplomacijo, zatem pa v institucije Evropske unije. Med letoma 2013 in 2017 je bil namestnik veleposlanika delegacije EU v Sudanu, med letoma 2017 in 2021 pa v Paragvaju. Lani se je znova vrnil v Slovenijo – trenutno opravlja naloge namestnika generalnega direktorja za skupno zunanjo in varnostno politiko na ministrstvu za zunanje zadeve –, ki jo z nekoliko drugačnega, lahko bi rekli tudi širšega zornega kota, po nekajletni odsotnosti brez dvoma vidi s svežimi očmi. Zaklepetala sva se na mrzlo decembrsko soboto v Ajdovščini, kjer sva nekoč sočasno gulila gimnazijske klopi, in v skoraj treh urah intenzivne komunikacije je bilo slišati marsikaj, ob čemer se človek globoko zamisli. 

V Paragvaju so veselje, toplina in prijaz...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!