Še snemate oddajo Dobro jutro in vaša kolegica Ana Tavčar je za nas že opisala, kakšne ukrepe ste sprejeli. Kako se vi počutite v službi v teh čudnih časih?

Oddaja Dobro jutro je na sporedu tudi v času karantene in še vedno se trudimo biti aktualni in informativni. Morali smo se seveda prilagoditi, gostje se javljajo prek videokonferenc, sestanki so na daljavo in z večino ekipe se vidimo zgolj prek ekrana. Tudi za oddajo Avtomobilnost smo za čas karantene na daljavo pripravili kolaž najbolj gledanih in komentiranih prispevkov preteklih oddaj. S svežimi novicami pa nas najdete na MMC portalu.

Se mi zdi, da je tudi Nels, ki je star osem mesecev, opazil, da so stvari malo drugačne. Prej je bil čez dan edini otrok v stanovanju, saj je Liam hodil v vrtec, sedaj je pa kar vesel vsega cirkusa.Ko končate z delom, se gotovo držite slogana #ostanidoma? Kaj počnete?

Res je, sem podpornik tega, da ostanemo doma in s tem omejimo virus. S štiriletnikom in osemmesečnikom ni doma nikoli dolgčas. Veliko smo na dvorišču, vozičkamo in tako lovimo sončne žarke. Kako se res pozna na kakovosti zraka, ko ni toliko prometa. Vsak dan si zadamo kak nov izziv, zalivanje vrta, sestavljanje kock, peka kruha ... Vesel sem, da smo skupaj in to izkoristimo za vse, kar nam v običajnem ritmu ne uspe.

Imate dva sinova, mlajši verjetno še ne ve, da je kaj drugače, starejši pa gotovo? Kako je zdaj videti vaše družinsko življenje?

Se mi zdi, da je tudi Nels, ki je star osem mesecev, opazil, da so stvari malo drugačne. Prej je bil čez dan edini otrok v stanovanju, saj je Liam hodil v vrtec, sedaj je pa kar vesel vsega cirkusa. (smeh) Pri Liamu imam na trenutke občutek, da pogreša prijateljčke, a se midva z Ajdo trudiva pri igranju igric, lovljenju, sestavljanju kock, branju pravljic in imitiranju lumpov in policajev. (smeh) Zaenkrat se mi zdi, da nama gre dobro, še ni bilo pritožb. (smeh) Je pa to res pravo družinsko življenje. Recimo, ponavadi smo kuhali in pripravljali skupaj le večerjo, zdaj se najde priložnost za nove iznajdbe večkrat na dan. Kako skrbite, da ostanete mirni in pozitivni? Televizija da ali ne? Družabna omrežja da ali ne?

Na začetku smo vsi na 15 minut preverjali, kako je z virusom, zdaj z Ajdo recimo zvečer pogledava poročila in to je to. Na televiziji zjutraj kdaj gledamo risanke, midva pa zvečer, ko otroka zaspita, še kakšno serijo ali film. Pred spanjem imava ritual branja, vsaj eno poglavje pomaga tudi pri boljšem spancu. Družbena omrežja so v teh časih super, še zlasti me nasmejijo različni memi in zabavne objave. Pa podkasti, te sem veliko poslušal že prej, zdaj pa sem še sam stopil v ta zvočni svet s svojim podkastom Avtomat. 

Veljate za spletnega vplivneža, a zdaj v tujih medijih prebiramo članke, da bo morda epidemija pomenila tudi konec posla spletnih vplivnežev. Ker objavijo vsak trenutek svojega življenja, se hitro znajdejo pod plazom kritik, da ne upoštevajo pravil ali pa da so privilegirani, čemur lahko sledijo odpovedi pogodb s sponzorji, prav tako ljudem v težkih časih ni do ogledovanja popolno zlikanih življenj. Kaj o tem menite vi?

Medijski svet se ves čas razvija in spreminja. Tudi svet vplivnežev, ki je nastal z uporabo novih medijev, se bo moral prilagoditi. Mogoče je to čas za bolj kakovostne vsebine, saj imajo ljudje več časa za uporabo družbenih omrežij, kot tudi vplivneži za ustvarjanje. Verjamem, da so za nekoga, ki živi izključno od spletnih omrežij, torej objavljanja in trženja objav, težki časi. Kot pa so, roko na srce, tudi za večino delavcev in panog.