Zoisov štipendist, garač, ambiciozen opazovalec anomalij in zavzet iskalec rešitev. Ko je Danijel Bešič Loredan, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, leta 2013 s skupino zdravnikov ustanovil in vodil Iniciativo zdravnikov, je globoko posegel v razkrivanje delovanja slovenskega zdravstvenega sistema. Takrat se sicer ni nič premaknilo na bolje, a volja je postajala kvečjemu močnejša. Odkar je bil imenovan za ministra za zdravje, sta minila le dva meseca, a mu je že uspelo razjeziti koalicijskega partnerja, ZZZS in sindikat Pergam. Da so »vsi skočili«, je zanj znak, da gre v pravo smer. 

Ljudi imamo dovolj. Skupini, stari 50, plus/minus pet let, je treba dati moč, skupini mladih pa perspektivo. To je edini rece...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!