59-letni igralec je pred kratkim pristal na intervju za revijo GQ, a je pogovor prekinil njegov triletni sin Alexander. V sobi se je zadržal dobro minuto in čeprav posnetek ni pristal na svetovnem spletu, je novinar revije GQ, Zach Baron, z veseljem opisal srečanje s prikupnim dečkom. »Čokolado imaš na obrazu. Se zavedaš tega? Kaj je to? Si jedel čokolado?« je svojega sina vprašal George Clooney. Prosil ga je še, naj pove, koliko je star. »Tri. Zato ker sem imel rojstni dan,« je ponosno povedal Alexander.

Clooney se je novinarju še pohvalil, da njegova dvojčka, ki sta se mu rodila v zakonu z odvetnico Amal Clooney, govorita tekoče italijansko. Da bi dokazal svojo trditev, je Alexandra prosil, da v italijanščino prevede stavek »Danes je zelo vroče«. »Molto caldo,« je dejal triletnik. 

Foto: Denis Makarenko/Shutterstock

Amal in George tako kot številni drugi starši po svetu v trenutnih razmerah, ki vladajo zaradi pandemije korona virusa, ogromno časa preživita doma, v družbi Alexandra in Elle. Preizkusila sta se celo v striženju njunih las. »Strižem sebe in otroke, pomivam tla, sesam, perem perilo in posodo,« je naštel Clooney. »Počutim se kot moja mama leta 1964. In veste kaj, zdaj razumem, zakaj je zažgala svoj nedrček,« se je pomenljivo dotaknil feminističnega gibanja v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. 

George Clooney pravi, da zdaj v karanteni veliko bolje razume ženske. Na sliki z ženo Amal in taščo Bario Alamuddin. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Spremenjene prioritete

Kljub številnim obveznostim je George Clooney zelo srečen. Njegove prioritete v življenju so se spremenile. »Prej sem govoril, da se nikoli ne bom poročil in imel otrok. Mislil sem si: delam, imam odlične prijatelje, moje življenje je polno. Sploh nisem vedel, kaj je polno življenje, dokler nisem spoznal Amal. Potem se je vse spremenilo in ugotovil sem, da je bilo moje življenje prej pravzaprav prazno,« je dodal. Zakonsko življenje in starševstvo sta ga spremenila zato, ker je prvič v življenju postavljen v položaj, ko je življenje nekoga drugega veliko bolj pomembno od njegovega. 

Amal mu je pokazala, da je bilo njegovo življenje prej prazno. Foto: Tinseltown/Shutterstock

Milijon dolarjev za prijatelja

V obširnem intervjuju je George spregovoril tudi o radodarni gesti, ki jo je storil leta 2013. Svojim 14 najbližjim prijateljem je vsakemu podaril kovček z milijonov dolarjem. »To so prijatelji, ki so mi v 35 letih pomagali. Ko sem bil brez denarja, sem spal na njihovih kavčih, posojali so mi denar in mi pomagali po najboljših močeh. So res dobri prijatelji. Razmišljal sem, da brez njih ne bi imel tega, kar imam danes,« je dodal. Na zabavi, na katero jih je povabil, jih je vprašal, kako se lahko človek oddolži ljudem, kot so oni. »Kaj pa z milijonom dolarjev?« je nato dodal. Najbolj zabaven in zgovoren podatek v tej zgodbi pa je, da je prijatelje obdaril 27. septembra 2013. Poročil se je leto dni kasneje, prav tako 27. septembra.