Hrustljava omama

Brusketa s paradižnikom

Ni ga čez bruskete, slasten in preprost italijanski prigrizek, ki prija za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo. Za res dobre izberite najbolj okusne paradižnike, saj svežina in kvaliteta sestavin v tej jedi pomenita vse!

Sestavine Za 4 osebe

  • 300 g aromatičnega paradižnika
  • 8 posušenih paradižnikov v olju
  • ½ šopa bazilike
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 4 velike rezine italijanskega belega kruha
  • 2 stroka česna

Priprava

  1. 1Pečico ogrejemo na 250 °C ali preklopimo na žar in ogrejemo na najvišjo stopnjo.
  2. 2Paradižnik operemo, odstranimo pecelj, prepolovimo in narežemo na kockice.
  3. 3Posušen paradižnik odcedimo in narežemo na tanke trakove.
  4. 4Baziliko speremo in otresemo. Liste osmukamo in narežemo na tanke trakove.
  5. 5Svež in posušen paradižnik zmešamo z baziliko in olivnim oljem, solimo in popramo.
  6. 6Rezine kruha prepolovimo, položimo na mrežo in 4–5 minut pečemo v pečici ali pod žarom (v sredini), da postanejo hrustljave.
  7. 7Česen olupimo, prepolovimo in vsako rezino kruha natremo s polovico stroka.
  8. 8Paradižnikovo mešanico razporedimo po rezinah kruha. Takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE