Za zdaj ne govorijo o novem kibernetskem napadu, toda nezaupanje v javnosti je vsekakor veliko. Britanska letalska družba British Airways se spopada s popolnim izpadom računalniškega sistema, zaradi česar je med potniki in zaposlenimi zavladal kaos, vsa letala so ostala na tleh. Današnji poleti so vsi odpovedani, kako bo z jutrišnjim dnem, še ni znano.

Ozadje in vzroki globalne napake v informacijsko-tehnološkem sistemu še niso znani (kot najverjetnejša se sliši razlaga o težavah z napajanjem), zato tudi ni jasno, kdaj bo letalski promet znova stekel nemoteno. Nedostopni so tudi deli spletne strani družbe, tudi prek mobilne aplikacije, o zamudah poročajo iz številnih evropskih mest. Dolge vrste so predvsem na Heathrowu in Gatwicku, kjer so odpovedali vse polete, potnikov pa zaradi popolne zmede niti ne morejo preusmeriti drugam, pišejo britanski mediji. Gneča na britanskih letališčih je nepopisna, po evropskih normativih pa potnikom, ki so obtičali, pripada vračilo zneska za vozovnico, prehrana, dostop do telefona in elektronske pošte ter kritje stroškov prenočitve in prevoza v hotel in nazaj.

Pri britanski letalski družbi svetujejo vsem, ki se odpravljajo na pot, da pravočasno preverijo razmere v letalskem prometu. Na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika zaradi zapletov pri British Airways za zdaj menda nimajo težav.