Verjamem, da človekov mentalni in duhovni ustroj ustvarijo njegovi starši. To ne pomeni, da človek ni sam gospodar svoje usode, a v znatni meri se človekove karakterne poteze kreirajo z vzgojo, ki je je bil deležen v otroštvu. Precej loterije je torej v tej zgodbi, ki se ji reče življenje. 

Kar predstavljam si kakšnega zagrizenega protikomunističnega ali protiklerikalnega očeta, ki je svoji nič hudega sluteči družini serijsko bral levite o neznosno hudobnih komunistih ali domobrancih in uboge reveže doživljenjsko prikrajšal za to, da bi lahko začeli razmišljati z lastno glavo in si sami ustvarili mnenje o vsem skupaj. 

Če ima človek to srečo, da se je rodil v ljubeči, pametni in mentalno uravnoteženi družini bo kot trdno drevo, ki se ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.