Za sprožitev poroda se zdravniki običajno odločijo od sedem do deset dni od določenega roka poroda. Počakajo pa lahko tudi do štirinajst dni, če se mama in otrok počutita dobro. »Nedavna študija je pokazala, da bi se nosečnice, starejše od 36 let, morale odločiti za sprožitev poroda le nekaj dni po določenem roku,« je za tabloide povedal ginekolog Clive Spence-Jones.

Če bodo Meghan morali sprožiti porod, potem ji bodo odsvetovali roditi doma. »Pri sprožitvi poroda je dostikrat potrebna pomoč zdravnika, zato porod na domu odsvetujemo,« je še dodal Spence-Jones. 

Oboževalci britanske kraljeve družine prihod novega dojenčka že težko čakajo. Meghan je v javnosti večkrat poudarila, da ima rok konec aprila oziroma v začetku maja. Ker vesti o začetku poroda, ki jo bo objavila kraljeva palača, še ni, mnogi ugibajo, ali se morda dojenček ni že rodil. Princ Harry, ki je pred kratkim odpovedal pot na Nizozemsko, naj bi z Meghan in taščo Dorio preživljal dni na vrtu svojega novega doma. Prejšnji teden je vojvodinjo obiskala medicinska sestra, ekipa za porod pa je že v pripravljenosti.