In s tem seveda sprožil neznansko ogorčenje v ameriški družbi, ki se v zadnjem obdobju mrzlično poskuša očistiti spolnih izprijencev, izkoriščevalcev, nadlegovalcev in predvsem tistih, ki na bolesten način zlorabljajo svoj položaj in vpliv.

Med takšne so že pred dvema desetletjema uvrstili Billa Clintona, takratnega predsednika ZDA, ki mu je obdobje v Beli hiši zapečatila mlada pripravnica, Monica Lewinsky. Spomnimo, zaradi škandala bi Clinton skorajda moral odstopiti, a se je nazadnje pokesan izmazal.Toda odnesel jo je mnogo prepoceni, danes premlevajo mnogi, med njimi tudi Lewinskyjeva, ki ugotavlja, da – čeprav je tudi sama spodbujala razmerje – bi moral predsednik, kot oseba na najvišjem položaju v državi, oceniti, da je njuno ravnanje nedopustno in potegniti črto. Toda tega ni storil in zaradi tega se je morala kar dve desetletji znova boriti za dostojanstvo v družbi, je povedala pred meseci Lewinskyjeva. In čeprav je bilo že videti, da je zgodba o izprijenem predsedniku in mladi pripravnici skorajda pozabljena, jo je gibanje #Jaz tudi potegnilo iz naftalina in povsem oživilo, toliko, da se je nekdanji predsednik znašel skoraj na takšnem udaru kakor v devetdesetih.Mnoge za to ne preseneča Clintonov jezen izbruh na NBC: predsednik je opozoril, da je bila zgodba pomembna voda na mlin takratnih političnih nasprotnikov, ki so želeli prvega moža ZDA na vsak način povsem diskreditirati in pokazati za nesposobnega ter mu tudi predčasno končati mandat, povrhu da sta zaradi škandala občutno trpela njegova družina in zakon, nazadnje pa je Belo hišo zapustil tudi z velikanskim, kar 16-milijonskim minusom na bančnem računu.

Za svoje ravnanje je že drago plačal, je poudaril in pribil, da zato ne vidi potrebe po opravičevanju, toda ni se zasmilil nikomur, zato je že dan pozneje, med pogovorom s slovitim Stephenom Colbertom,  ponudil spravljivejši odziv. Pojasnil je, da ga je vprašanje novinarja NBC razburilo, saj je odprlo stare rane, povrhu pa da je bil ves intervju neprijazno uperjen proti njemu. A se zaveda, da je bil njegov odziv neprimeren, zato je opozoril, da se je ameriškemu narodu, Monici Lewinsky ter njeni in svoji družini opravičil že pred dvajsetimi leti – besede, ki jih je takrat izrekel, so bile iskrene, je poudaril, in še vedno veljajo.Verjetno bo še naprej ostal v nemilosti podpornikov številnih gibanj, ki se zadnje mesece goreče zavzemajo za žensko enakopravnost v družbi in pregon spolnih izprijencev, kljub nedavnim kritikam pa mu gotovo ni treba skrbeti, kako bo stekla prodaja nove knjige. Clinton je tokrat na knjižne police spravil že četrto, a prvo fikcijsko: združil je moči z velikim piscem kriminalk in trilerjev Jamesom Pattersonom in ustvaril napeto zgodbo Predsednik je izginil (President is Missing). V središču dogajanja je kibernetski napad, avtorske pravice za ekranizacijo pa je že odkupil Showtime, ki že načrtuje snemanje prvih epizod. Kdo bo zaigral v glavni vlogi, ni znano, Clinton pa si želi, da bi se v njegovega junaka preobrazil izkušeni George Clooney.