Bernarda, prva leta življenja ste preživeli v rejništvu. Kako ste doživljali tisto obdobje?

Mama je delala v porodnišnici in tam tudi živela. Ko sem se rodila, so me imeli nekaj časa na oddelku, bila sem hišni otrok. Ko pa sem bila prevelika, čeprav še vedno dojenčica, me je mama morala dati v »dečji dom«, in zato je bila zelo obupana. Tja me je sicer prišla vsak dan dojit, a tako ne bi šlo prav dolgo. Potem ji je prijateljica, medicinska sestra iz porodnišnice, povedala, da ima sestro v Škofji Loki, ki bi se me najbrž usmilila. Z menoj sta šli na avtobus in gospa me je res vzela k sebi. Pri njej mi je bilo zelo lepo. Bila je vdova, imela je dve hčerki. Z eno od njiju, ki je dvanajst let starejša od mene, sva si zelo blizu, imava sestrski odnos...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!