Vi ste leto 2020 že ob začetku napovedali kot leto karme in usode. Razložite ga še malo bolj, ostala nam ga je še polovica. Kje smo, kam gremo, kaj se nam dogaja?

To leto je zanimivo, posebno, transformativno. Ne bom rekla, ali slabo ali dobro. So stvari, ki nam v življenju ne gredo gladko, in rečemo, da so težke – ker se v njih ne znajdemo. Bralce bi rada pripravila in opogumila. Smo v zametkih zlate dobe, a je treba pripraviti teren. Če se kadi in praši in je kup nereda, je to zato, da bo nastalo nekaj novega in boljšega. To leto so na preizkušnji naš dom, družina, domovina. Smo zadovoljni, bi se radi odselili? Si zadovoljen s človekom, ki ga imaš ob sebi? Vsi smo na karmičnem testiranju, obdobje izolacije nas je spravilo v kot, kajti ni več mogoče bežati od resnice. Ko stopiš v prostor, stanovanje, k človeku, začutiš njegovo dušo. V svoj dom je treba vlagati in ga imeti rad, enako v domovino. Če ti ni všeč, se lahko tudi odseliš. Najslabše je negodovati, kako slabo ti je, in ne narediti ničesar, da bi ti bilo dobro. 

V drugi polovici avgusta in ves september bo vreme fantastično, uživali bomo tople sončne žarke, to je idealen čas za dopustovanje. 

Pravite, da se je preizkušanje končalo? Pol leta je še pred nami.

Nismo še opravili, še drugi val bo – ne bo pa trajalo večno, v letih 2021/22 se bo stanje poleglo. Lahko se pripravimo, da bomo proti koncu te jeseni in pozimi spet na preizkušnji. To ne pomeni, da ne moremo biti še bolj aktivni, kot smo bili. Ljudem bi rada povedala, naj se ne zakrčijo in ne čakajo, da bo šlo mimo! Ta čas ti je dan, spoštuj ga in napolni iz svoje duše. Včlani se v spletni tečaj, beri knjige s področja, ki te zanima, usvoji novo veščino, potuj miselno, spoznavaj svojo dušo. In še nekaj bi opozorila: če želimo tako dobro preiti drugi val, kot smo prvega, se bomo morali držati ukrepov. Problem je, da mnogi ne verjamejo, da je virus nevaren, in delajo po svoje. A planet reda in discipline, Saturn, ki je tudi planet karme, bo do konca leta izjemno močan in gledal nam bo pod prste za vsako našo potezo! Vedite, da je nepopustljiv. 

Kako je šla vaša pot? Prebrala sem, da ste že v otroštvu napovedali potres na Primorskem in preprečili nekaj neljubih dogodkov svojim bližnjim.

Rodila sem se jasnočutna, ta dar imam po babici. In če se za trenutek obrneva k astrologiji, so bili tudi planeti tako postavljeni ob mojem rojstvu. Saturn, ki določa karmo in usodo, namreč v moji natalni karti ne tvori nobenega aspekta z drugimi planeti, kar pomeni, da bom za svoje življenje morala poskrbeti povsem sama. Nič mi ne pade kar tako z neba in nič me tudi posebej ne ovira pri kreiranju. Končala sem študij duhovne univerze, nato raziskovala jasnočutne zaznave, razvijala intuicijo in načine izražanja. Po odgovore sem se zatekala k drugim tisočletnim tradicijam, ki priznavajo univerzalne zakone. V moje življenje so prihajali nesrečni ljudje in želela sem jim pomagati. Ob strašnih stvareh, ki so se zgodile dobrim ljudem, sem se nekoč tudi sama spraševala, ali bog sploh obstaja. Včasih misleč, da delamo dobro, delamo slabo, ker preprosto nimamo občutka za dobro in slabo, tu je potrebna modrost, ki pa je rezultat znanja in izkušenj iz tega življenja in prejšnjih. Z reinkarnacijami popravljamo in nadgrajujemo sebe. Svet je vedno boljši, rojevajo se razvitejše duše, instant duhovnosti ljudje ne priznavajo več. 


Tu bi vas za trenutek ustavila; vsaj v medijih se veliko govori o turbokapitalizmu in iskanju hitrih rešitev, tudi v tako imenovani duhovnosti, ki je postala nekakšen hit. Vi vidite, da se obračamo v drugo smer?

Ja, zelo se prebujamo, ljudje so že množično boljši. Vedo, da se z danes na jutri ne dosegajo rezultati in da brez nič ni nič, tudi duhovni napredek se dviga, zavest. Ljudstvu ni več prav, da z njim ravnajo kar tako, kot se komu zahoče. Poglejte proteste, borijo se za svoje pravice, združujejo se in sporočajo, kaj hočejo. To ni agresija, agresiven človek je lahko tudi tih in pasivno prenaša krivice. Ljudje so postali pogumnejši in se ne obremenjujejo s tem, kaj bo kdo rekel, če ga vidijo na televiziji ali na ulici s transparentom. Že dolgo smo v vodnarjevi dobi, svoboda in napredek sta naša pot. Kdor reče, da gre svet na slabše, se sam tako slabo počuti in svet skozi svoja umazana očala tako vidi. Še v najinih življenjih bomo prišli v dobo, ko ne bomo potrebovali vladajočih, predpisi in zakoni nam bodo dovolj. Politiki bodo prevzeli vlogo svetovalcev. Absolutne moči vladanja ne bo več.

Zanimivo, da ste pred kratkim javno povedali, da je treba spoštovati avtoritete.

Res je, avtoritete so zakoni, predpisi, pravila igre, rdeč semafor na cesti. Vse za našo varnost. Če rečejo, da se ne bomo več vsepovprek objemali, se pač ne bomo. Meni je to dobro, človek tako ohrani svoje energetsko polje, tudi domačim živalcam nisi všeč, če preveč dišiš po vseh drugih. Če imaš sočloveka rad, bo to začutil, brez fizičnega naslanjanja nanj. Nekaj drugega so otroci, z njimi moramo ohranjati fizične stike, toplino objema, dotika. 

Shodi in spoštovanje avtoritete, gre to skupaj?

Shodi so miroljubni, večinoma so se protestniki držali reda in tu ne gre za nespoštovanje. Moramo pa vedeti, da obstajata dve vrsti avtoritete: pozitivna, kot zgled ljudem, ter na drugi strani tiraniziranje in kratenje človekovih pravic – temu se ne smemo pustiti, vendar ne z ognjem na ogenj. Po predpisih je treba povedati svoje mnenje in zahtevati svoje pravice. Ljudje se ne smemo bati nikogar niti biti ponižne ovčke, vendar ne čez meje spoštovanja. Vsak pameten vodja, vsak dober starš, bo vprašal otroke, ali so zadovoljni. Če mi trije otroci rečejo, da ne želijo iti na morje tja, kamor smo šli lani, jih tja ne bom silila, in to ne pomeni, da nisem dobra avtoriteta. Tako bo dober vodja prisluhnil ljudstvu. Slogan »po moje bo in pika!« ne bo več deloval. Načelo ega izumira. Duša se prebuja in dušni princip prevzema vodstvo. 

Še v najinih življenjih bomo prišli v dobo, ko ne bomo potrebovali vladajočih, predpisi in zakoni nam bodo dovolj. Politiki bodo prevzeli vlogo svetovalcev. Absolutne moči vladanja ne bo več. 

Ali bo ta vlada končala svoj mandat?

Ljudstvo bo nadaljevalo svoje zahteve, krivic ne bo prenašalo. Nezadovoljstvo ni pri koncu; brezposelnosti bo letos veliko, tudi lakota bo, a že drugo leto se bo obrnilo na bolje. Tudi vodilni so deležni pritiskov iz ozadja in težko je izstopiti iz tega. Ko so prsti enkrat v marmeladi … Vodilni bodo obstali, se bodo pa zelo trudili in čez poletje močno premislili sami pri sebi. Septembra nam bodo vrgli kost, da jo bomo glodali. 


Pravite, da z 21. junijem, s poletnim solsticijem, prihajamo v nov leto in pol dolg cikel, kakšen?

Zadnje dni v juniju bomo postajali manj vročekrvni in delovali bolj s pametjo. Od julija se bomo laže pogovarjali, če se s kom ne bo dalo pomeniti normalno, bomo z njim komunikacijo pretrgali. Zgodil se bo napredek tehnologije, komunikacijskih sredstev in komunikacije. Dobili bomo svojo letalsko družbo. Dobili bomo izume, novosti bodo na področju elektrike. Prehod v novo obdobje bo veliko lažji za tiste, ki se ne bodo upirali spremembam, ki bodo pripravljeni začeti na novo, četudi na prvi pogled ne bo logično. Za druge ljudi bo obdobje težko, precej bo neuspeha. A priložnosti bo veliko, nepopisno hitro se danes lahko učimo, na voljo imamo nešteto znanja in lahek dostop do njega. Če začutiš željo, da bi nekoga poučeval klavir, to naredi. Deli znanje o administrativnih poslih, če si to zaželiš, ali o računalništvu. Prideluj zelenjavo in se zmeni s sosedo, naj poleg svoje prodaja še tvojo, obe bosta imeli nekaj od tega. Na delu je naša duša, in če si v stiku z njo, te razum pri spremembah, ki ti jih narekuje, ne bo omejeval. Ne obstajajo ljudje brez talenta, obstajajo samo ljudje, ki ga ne začutijo ali ne upoštevajo.

Kaj ta čas še zahteva od nas? Saj sploh ne moremo slediti vsemu napredku, ki smo mu priča.

Zmoremo slediti, zato smo tu. Ne smemo sanjariti in čakati, temveč uloviti ritem, človek mora biti odprt in moder in izpolnjevati svoje naloge. Tako kot je sova nočni čuvaj, ki opozarja druge živali, ko jim preti nevarnost, ima vsako bitje svoje talente in naloge. Prisluhnimo mlademu rodu in opustimo mantro, da so ves čas na telefonih. Ti mladi se med sabo učijo in si pomagajo, hodijo v šolo, vmes odigrajo kakšno igrico, razvijejo sproščen pogovor, si zavrtijo in zapojejo kakšno pesem, to je tako spontano in prisrčno, ko jih gledaš! Tri otroke imam, dva sinova ter hčerko, in se radostim, ko jih opazujem, kako sposobni, hitri in odprti so, ne samo moji, tudi drugi mladostniki. V njihovih letih sem jaz vse dneve pletla in bila depresivna v svojem svetu in nihče ni vedel za to. 

Zdaj vam moram malo ugovarjati, čeprav vas je res lepo poslušati. Vsaj kolikor spremljamo novice, statistiko: kako si razlagate podatke, da je vse več depresije in čezmerne debelosti že med mladimi?

Preživela sem čas udrihanja učiteljev po otrocih, preživela sem žaljivke in zmerjanje, danes si učitelji tega ne smejo več privoščiti. Tudi meni bi morali v mladostniških letih pomagati, pa tega nihče ni videl in vedel. V šoli smo imeli kup avtistov, pa jih nihče ni imenoval za avtiste. Od nekdaj so ljudje čutili žalost, osamljenost, izgubljenost in podobno, a se o tem ni govorilo. Takrat ni bilo take jasnosti in informativnosti.

Nas čaka kakšen vremenski ekstrem?

V začetku julija nas čakajo silovite vremenske razmere, neurja, a moramo vedeti, da nas voda čisti, energetsko spira. Tudi prva polovica avgusta bo še zelo spremenljiva, čakajo nas skrajnosti. V drugi polovici avgusta in ves september pa bo vreme fantastično, uživali bomo tople sončne žarke, to je idealen čas za dopustovanje.