Glasbeno divo Adele je 24. oktobra doletela velika čast, legendarna ameriška humoristična oddaja Saturday Night Live (SNL) ji je ponudila vlogo gostiteljice, kar je nadvse imenitno povabilo, prejmejo ga le največje zvezde. Adele je v oddaji v preteklosti sicer že nastopila kot glasbena gostja, a stopiti v čevlje voditelja je nekaj povsem drugega, kot prvo, je za to v oddaji SNL potreben smisel za humor. In britanska pevka je dokazala, da ga premore na kilograme, tiste, ki jih s hujšanjem ni izgubila. 

Izgubo teže je pravzaprav vključila v svoj prvi nagovor občinstva, ko se je pošalila: »Vem, da sem videti zelo, zelo drugače kot takrat, ko ste me nazadnje videli, a to je zaradi poostrenih ukrepov proti covidu. Ob vseh prepovedih letenja sem bila primorana doma pustiti polovico prtljage, to pa je tista, ki sem se jo odločila prinesti s seboj.« Šala je požela veliko smeha, Adele pa je tako zaprla usta vsem nevoščljivcem, ki so jo zadnje mesece bombardirali z vseh strani, rekoč, da je s hujšanjem zapostavila svojo pravo podobo in jih razočarala. 

V uvodnem govoru se je pevka tudi pošalila iz svojega preklinjanja. Povedala je, da jo pred nastopi vedno opozarjajo, da pred kamero ne sme preklinjati, a ji na koncu vseeno uidejo sočne besede, malo zaradi treme, malo pa tudi zato, ker je Britanka, Otočani so namreč v primerjavi z Američani precej bolj sproščeni pri uporabi kletvic. Da bi se otresla grde navade, se je Adele odločila za ameriško tradicijo kozarca kletvic, ki pomeni, da moraš vsakič, ko ga polomiš in prekršiš svojo zaobljubo, vanj položiti nekaj denarja. Še pred začetkom oddaje je zvezdnici očitno ušel cel kup prepovedanih besed, saj je bil ogromni kozarec za vlaganje, ki so ga postavili v studiu SNL, že do vrha poln denarja. Šel bo v dobrodelne namene, je gledalce pomirila pevka. 

Foto: SNL/NBC

Adele je v govoru tudi razkrila, zakaj ni glasbena gostja v oddaji, ki ji je pred 12 leti pravzaprav omogočila preboj na ameriški glasbeni trg. »Za to sta dva razloga, moj novi album še ni končan in preveč me je strah, da bi zmogla oboje,« je priznala Adele, ki se je tako raje odločila za vodenje oddaje, saj je to manj stresno, po njenih besedah pa vključuje samo nekaj preoblek in lasulj ter kozarec vina ali šest. 


Gostitelji v oddaji SNL običajno tudi nastopijo v humorističnih skečih in Adele tukaj ni razočarala, vloge je odigrala kar v šestih in pošteno nasmejala občinstvo. Pred kamero se ji je pridružila tudi ameriška igralka Maya Rudolph, ki velja za eno najbolj priljubljenih ženskih članic SNL ansambla, katerega redna članica je bila med letoma 2000 in 2007. 

Ker je v ekipi SNL veliko odličnih komikov, ni nič čudnega, da slavni gostje ob njih velikokrat tudi sami prasnejo v smeh. V preteklosti se je med skečem neustavljivo smejal denimo Ryan Gosling, Adele pa nikakor ni zmogla ohraniti resnega izraza na obrazu med skečem z igralko Kate McKinnon, kjer je bilo govora o spolnem turizmu v Afriki. 

Ostale skeče SNL, v katerih je nastopila Adele, si oglejte spodaj. Eden izmed njih se norčuje tudi iz resničnostne oddaje The Bachelor (Sanjski moški), ki prav kmalu v slovenski izvedbi prihaja tudi na naše zaslone. Čeprav je Adele v uvodnem govoru povedala, da ne bo pela, glavna glasbena gostja je bila ta večer ameriška pevka H.E.R., je v skeču na veselje soigralcev in gledalcev izvedla odlomke vse svojih največjih hitov in dokazala, da je multitalentirana in da ji tudi igralska kariera, če se tako odloči, ne uide.